SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Organlar Malatya'ya

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:44:18
Organlar Malatya'ya
A- A+ PAYLAŞ
 
Adıyaman Devlet Hastanesi'nde tedavi görürken hayatını kaybeden kadının organları, ailesi tarafından bağışlandı. 
 
Beyin kanaması nedeni ile yoğun bakımda tutulan dört çocuk annesi F.A.'nın (46), beyin ölümü gerçekleşince, hastane yetkilileri organ bağışı için ailesi ile görüştü. Ailenin organları bağışını kabul etmesiyle, harekete geçildi. Bunun üzerine Malatya ve Diyarbakır'daki ekipler Adıyaman'a yönlendirildi. F.A.'nın  böbrek ve karaciğeri Malatya'ya, korneaları ise Diyarbakır'a götürülecek.
 
Adıyaman Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ali Kaplan, "Yaklaşık 3 gün önce hipertansiyona bağlı olarak beyin kanaması geçiren hasta hastanemizde yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Bugün itibarıyla beyin ölümü gerçekleşti. Aileyle yaptığımız görüşmede organ bağışıyla ilgili bilgiler verdik, bu konuda bilinçli ve duyarlı olan aile bu zor ve acı günlerinde organ bağışını uygun gördüler. Bizde Bölge Koordinasyon yetkilileriyle bağlantı kurduk Malatya ve Diyarbakır'dan birer ekip ilimize geldi. Malatya'dan gelen ekip böbrekleri ve karaciğeri alacak, diğer ekipte korneaları alacak. İlimizde beyin ölümü gerçekleşip de organ bağışı yapılan dördüncü vakamız bu. Örnek davranış sergileyen aileye başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı. 
 
Organ bağışının diğer vatandaşlarada örnek olmasını söyleyen F.A.'nın eşi Mehmet Nazif A., "3 gündür yoğun bakımda umutla bekliyorduk. Ancak kısmet değilmiş. Hastane yetkilileri bizlere beyin ölümünün gerçekleştiğini söyleyerek, organ bağışlama noktasında fikrimizi sordular. Bizde aile büyüklerimizle birlikte organ bağışı noktasında karar kıldık. Biz bir can kaybettik, ancak eşimden alınacak organlar sayesinde birkaç vatandaşımız hayata tutunacak. Eşim hayatta olsaydı organ bağışı noktasında oda hiç tereddüt etmeden evet derdi. Ailece böyle bir karar aldığımız için mutluyuz. En büyük tesellimiz organ nakli yapılacak olan hasta kardeşlerimizin sağlıklarına kavuşmaları olacak" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız