SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Organlarıyla 3 Kişiye Hayat Verdi..

A- A+ PAYLAŞ

Şanlıurfa'da rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 2 çocuk annesi kadının organları bağışlandı. 40 yaşındaki Ayşe Sibel Esin'in bağışlanan bir böbreği ile karaciğeri Adana ve Malatya'da 3 kişiye hayat verdi.

Şanlıurfa'da 2 çocuk annesi Ayşe Sibel Esin, evde banyo yaptıktan sonra rahatsızlandı. Ailesi tarafından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülen kadının tansiyonunun düşük olması üzerine yoğun bakım servisine yatırılarak tedavi altına alındı. Beynine oksijen gitmeyen Ayşe Sibel Esin'in, bir hafta tedavi gördüğü hastanede beynin ölümü gerçekleşti.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Bağış Koordinatörü Hikmet Şeyhanlıgil, ailesine Ayşe Sibel Esin'in organlarını bağışlamalarını önerdi. Ailenin öneriyi kabul etmesi üzerine Malatya'ya Turgut Özel Tıp Merkezinden Şanlıurfa'ya gelen bir ekip ameliyatla beyin ölümü gerçekleşen 2 çocuk annesi kadının bir böbreği ile karaciğerini aldı. Ayşe Sibel Esin'in böbreği Balcalı Hastanesi'nde Barış Sağlamtaş'a (37) karaciğeri de Malatya Turgut Özal Tıp Merkez'inde Ahmet Seha Kiracı (3) ve Dele Özdemir'e(44) nakil edildi.

Ayşe Sibel Esin'in kardeşi İbrahim Halil Mestçi, ablasının beyine oksijen gitmeyince beyin ölümü gerçekleştiğini söyledi. Mestçi, "Hastaneden gelen öneri üzerine ablamın organlarını bağışladık. Biz aile olarak bir can kaybettik ablamın organlarıyla yaşam savaşı veren 3 kişi hayata döndü. Ablamın ölümü bizi üzdü organlarıyla 3 kişinin hayata dönmesi bizi teselli ediyor" dedi.

Bu arada, Ayşe Sibel Esin'in kardeşi İbrahim Halil Mestçi ise konu ile ilgili olarak, "Ablamın beyin ölümü gerçekleşence Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Koordinatörü Dr. Hikmet Şeyhanlıgil bizimle görüşerek organları bağışlamamızı önerdi. Bizde aile olarak aldığımız bir karar ile ablamın organlarını bağışlamayı kabul ettik. Bizden bir can gitti. Ablamın organlarıyla 3 kişi hayat buldu, yaşama döndü. Ablamın acısını organlarıyla hayat bulan 3 kişi ile teselli etmeye çalışıyoruz" diye...

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız