SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bakan Huduti'ye Ulaştı, Telefonu Bana Verdi.."

0
Güncellendi - 2017-11-17 05:18:21
A- A+ PAYLAŞ

  • Genelkurmay Başkanı Akar, Malatya'daki darbe davası dosyasına giren ifadesinde dönemin 2. Ordu Komutanı Huduti ile yaptığı telefon görüşmesi hakkında ifade verdi..

15 Temmuz Darbe Girişimi'nin Malatya ayağında 2. Ordu Karargahı ile 7. Ana Jet Üssü'nde meydana gelen olaylarla ilgili, dönemin 2. Ordu Komutanı eski Orgeneral Adem Huduti ile birlikte 6’sı general 27’si tutuklu olmak üzere toplam 76 sanığın tutuklu yargılandığı davanın dosyasına Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın tanık olarak Ankara'dan gönderdiği ifade de girdi.

Malatya’daki darbe girişimi davasına bakan Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 18 Mart’ta görülen duruşmada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın 15- 16 Temmuz 2016 tarihinde dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti ile görüşüp görüşmediği ve görüşmüş ise hangi telefonlardan görüşüldüğünün tespiti için Ankara Ağır Ceza Mahkemesi aracılığı ile tanık sıfatıyla ifadesinin alınmasına karar vermişti.

-"Huduti, zorla alıkonulduğunu söyledi”

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na yazılı olarak ifadesini gönderen Orgeneral Akar, “16 Temmuz 2016 Cumartesi günü alıkonulduğum Mürted Hava Üssü’nden sabah saatlerinde Başbakanlığa (Çankaya Köşküne) getirildim. Başbakanlıkta bazı bakanlara durum değerlendirmesi yaparken; o günkü zor şartlar altında hatırlayabildiğim kadarıyla, bazı yerlerde problemin devam ettiği, bunlardan birinin de 2’nci Ordu Komutanlığı Karargahı olduğu söylendi. Bunun üzerine bir bakanımız kendi cep telefonundan Adem Huduti’ye ulaştı ve telefonu bana verdi. Ben de ‘Durum nedir?’ diye Adem Huduti’ye sorduğumda, ‘bazı silahlı subay, generaller tarafından zorla alıkonulduğunu’ ifade etti. Bende kendisine hatırladığım kadarıyla, ‘onlara söyle derhal savcıya, polise teslim olsunlar’ dedim” beyanında bulundu.

-Kamera kayıtlarında yeralanlar

Darbe girişimi sırasında 2. Ordu Komutanlığı Komuta katındaki makam odasının kapılarının giriş ve çıkışlarını gösteren ve mahkeme dosyasında yeralan 2 güvenlik kamerasının kayıtları, olup biteni ve yaşanılanları gösteriyor. 2. Ordu komuta katındaki 2 ayrı güvenlik kamerası görüntülerine göre; Orgeneral Huduti; saat 23.20 sularında beraberinde polis koruması olmadan, askeri yakın korumaları ile birlikte 7 ayrı araç ile 2. Ordu Komutanlığı Karargahına giriş yapıyor ve saat 23.28’de makamına geliyor. Komuta katına çıkarken sakin görünen ve çevresinde kimse olmadan giriş yapan Orgeneral Huduti’nin Emir Subayı Binbaşı Sedat Kaya’ya talimat verdiği görülüyor. Dönemin 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı eski Tümgeneral Avni Angun’un saat 00.03’te komuta katına giriş yaptığı görülürken, Orgeneral Huduti’nin yakın korumalarının ise 00.19’dan itibaren makam odasının bulunduğu şeref salonunda uzun namlulu silahlarla makam odası giriş kapılarının önünde güvenlik önlemi aldıkları da görülüyor.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Darbe girişimi sırasında 2. Ordu Komutanı olan eski Orgeneral Adem Huduti'nin, darbe gecesi karargahın Komuta katındaki görüntüsü

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız