SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Orgeneral İlter İfade Verdi

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:47:42
Orgeneral İlter İfade Verdi
A- A+ PAYLAŞ
 
Tunceli İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nun 18 yıl önceki şüpheli intiharına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Aydın İlter'in talimatla ifadesi alındı.
 
Albay Kazım Çillioğlu'nun öldürüldüğü yönündeki iddialar üzerine Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında Malatya Özel Yetkili Savcılığı çok sayıda subay ve astsubayın tanık olarak ifadesine başvurulması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına talimat yazmıştı. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen emekli Orgeneral Aydın İlter tanık sıfatıyla ifade verdi. Talebi üzerine talimatla ifadesinin alınması için Beşiktaş'taki İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na davet edilen emekli Orgeneral İlter'e, Çillioğlu'nun ölümü ile ilgili bildikleri soruldu.
 
Cumhuriyet Savcısı Mustafa Çavuşoğlu tarafından yaklaşık 45 dakika ifadesi alınan emekli Orgeneral Aydın İlter, daha sonra adliyeden ayrıldı. İlter'e Albay Çillioğlu'nun komutanlarıyla herhangi bir sorun yaşayıp yaşamadığı ve ölümüyle ilgili askeri savcılıkta yapılan işlemlerle ilgili bilgisinin olup olmadığının sorulduğu öğrenildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız