SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Orhan Hoca Meselesinde...

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak- Burun- Boğaz Ana Bilim Dalı Başkanı iken geçtiğimiz yıl Kasım ayında istifa ederek Sağlık Bakanlığı'na bağlı Haseki Hastanesi KBB 2. Klinik Şefliği görevine getirilen Prof.Dr. Orhan Özturan'ın, mesai saatinde özel muayenehanede hasta muayene ettiği yolunda Hürriyet Gazetesi'nde yeralan haberlerin "yalan" olduğu iddiası da gündemde..

medyafaresi.com adlı internet sitesinde, Hürriyet'in haberinin yalanlandığı yazıda şöyle deniliyor:

..

"..Hürriyet gazetesinde 'Bu doktor nereye koşuyor' haberi bakın nasıl yalan çıktı?

Memurlar.net, Hürriyet gazetesinin manşetten verdiği haberle ilgili yaptığı araştırmada ilginç sonuçlara ulaştı. Sitenin verdiği bilgilere göre Prof. Dr. Orhan Özturan'la ilgili olay Hürriyet'te yer alan olayla hiç alakası yok.

İşte Hürriyet'te yer alan haber ve olayın aslı:

Hürriyet Gazetesi bugün sürmanşetten soruyor. "Bu doktor nereye koşuyor?"... Hürriyet, çevresinde saygın bir hekim olarak bilinen Haseki Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları 2. Klinik Şefi Prof. Dr. Orhan Özturan'ı günlerce izlemiş ve objektiflere yakalanma anını beklenmiş... Ve objektiflere yakalanınca da basılmış deklanşöre... Sonra ardı ardına iddialar sıralanmaya başlanmış..

HÜRRİYET'İN İDDİALARI

Hürriyet gazetesinin bugün sürmanşete çıkardığı iddiaya göre, Haseki Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları 2. Klinik Şefi Prof. Dr. Orhan Özturan, öğlen arasında, özel muayenehanesindeki hastalara bakmak için koşuyor. Gazete şunları yazmış: "Prof. Orhan Özturan, 6 Aralık Çarşamba günü Millet Caddesi, Aydın Apartmanı'nın üçüncü katındaki Si-Ser İşitme Cihazları Merkezi'ne saat 12.22'de gelerek hasta baktı. Prof. Özturan, merkezden saat 13.12'de ayrılarak saat 13.30'daki toplantısına gitti."

Haseki Hastanesi'nde bir yıldır çalıştığını belirten Prof. Özturan, Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada, hastaların özel merkezde muayenenin ardından hastanede ameliyat olmak istediklerini, kendisinin de bu isteğe uyduğunu, ancak yaptığının yanlış olduğunu söylemiş.. Gazetenin iddiası bu şekilde....

PEKİ GERÇEKLER NE?

Hürriyet gazetesinde yer alan bu haberi, sitemize alıntıladık... Ancak daha sonra maillerle bir çok uyarı aldık. Bunun üzerine site olarak, konuyu, Prof. Dr. Orhan Özturan'ın Haseki hastanesindeki mesai arkadaşlarına sorduk... Aldığımız yanıtlar ortada bir komplo olduğunu gösteriyor.

Prof. Dr. Orhan Özturan çevresinde çok saygın bir kişi olarak tanımlanmakta... Hele hele para peşinde koşan, hastalerini muayenehaden hastaneye yönlendiren, gibi iftiralar Prof özturan'ı tanıyanları özellikle sinirlendiriyor. Bu görüştüğümüz tüm meslektaşlarınca özellikle belirtilen bir husus...

Hürriyet'in özellikle gizlemek istediği ve haber detayında yer almayan husus ise Sayın Özturan'ın beş hafta önce muayenehanesini kapatmasıdır. 13 aydır Haseki Hastanesi 1.KBB Klinik Şefi olarak görev yapan Sayın Özturan'ın toplam 4 aylık bir muayenehane deneyimi oldu. Ancak, muayenehaneye gelen hastaların çoğunlukla muayene ücreti vermekle ameliyatlarını yaptırma beklentisi veya bıçak parası gibi tekliflerle karşılaşan Özturan 4. ayın sonunda muayenehanesini kapatmaya karar verir. Özturan son bir kaç haftadır muayenehanedeki aletleri devretmekle meşguldü...

Yayımlanan haber, Prof. Dr. Orhan Özturan günledir takip edildiğini ve uygun bir anın beklendiğini göstermektedir. Çünkü bu olayın tesadüf olması ihtimali binde birdir. Şuan için neden Prof. Özturan'ın seçildiğini bilmiyoruz... Ancak ortada günlerdir takipte olan bir doktorun bulunması, üstelik muayenehanesini, gelen hastaların tekliflerinden rahatsız olması nedeniyle kapatmakta olan bir doktorun para peşinde koşan bir kişi şeklinde gösterilmesi ortada bir komplo olduğunu göstermektedir.

Diğer taraftan KBB'cilerin yoğun olarak girdiği KBB forum sitesinde görüşlerini açıklayan doktolar da Sayın Özturan'a yapılanları kınandı.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız