SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Orhan Hoca'nın Zor Anları!

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak- Burun- Boğaz Ana Bilim Dalı Başkanı iken geçtiğimiz yıl Kasım ayında istifa ederek İstanbul- Haseki Hastanesi Klinik Şefliği görevine giden Prof.Dr. Orhan Özturan, "mesai saatinde özel muayenehanesinde hasta muayene ettiği" iddiasıyla Hürriyet Gazetesi'ne haber konusu oldu.

Hürriyet'te, İstanbul mahreçli ve Birsel Sancar imzalı olarak yayınlanan "Mesai saatinde özel hasta bakan doktora suçüstü.." başlıklı haber şöyle:

...

"..Doktor sayısı yetersiz olduğu için yabancı doktorlara çalışma izni gündemdeyken, devlet hastanelerinde çalışan bazı doktorlar, mesai saatlerinde özel muayenehanelerinde hasta bakıyor. Haseki Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları 2. Klinik Şefi Prof. Dr. Orhan Özturan, hastanede bulunması gereken öğle paydosunda, 150 metre ilerideki özel muayeneye koşarken Hürriyet objektifine takıldı.

PROF. Orhan Özturan, 6 Aralık Çarşamba günü Millet Caddesi, Aydın Apartmanı’nın üçüncü katındaki Si-Ser İşitme Cihazları Merkezi’ne saat 12.22’de gelerek hasta baktı. Prof. Özturan, merkezden saat 13.12’de ayrılarak saat 13.30’daki toplantısına gitti. Prof. Orhan Özturan, mesaisini delerek hasta bakmakla, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın açıklamalarına ters düşüyor. Çünkü Akdağ, 3 Aralık’ta Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın’ı ziyaretinde gazetecilere, kamu hastanelerindeki doktorların yüzde 65’inin tam gün çalıştığını, hastaların da bundan çok memnun olduğunu söyledi. Ancak Haseki Hastanesi’nde Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Klinik Şefi Prof. Dr. Orhan Özturan’ın öğle tatilini fırsat bilip hastanenin sadece 150 metre ilerisinde bulunan Si-Ser İşitme Cihazları Merkezi’nde hasta bakması yasanın nasıl delindiğini de gözler önüne serdi.

Doktorların yasal mesailerini bitirdikten sonra da muayenehanelerine, özel hastanelere, polikliniklere ya da tıp merkezlerine gidip çalışma hakları var.

BAŞHEKİMİN BİLGİSİ YOK
Prof. Özturan hakkında kendisine bir şikayet ulaşmadığını söyleyen Haseki Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Haldun Ertürk, "Eğer böyle yapıyorsa söyleyecek bir şey yok. Ben kendisine ’mesai saatinde özelde hasta bak’ diye bir izin vermiş değilim. Kanuna uymayan bir iş yapıyorsa gereken soruşturmayı açarım" dedi.

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Demirdizen, Prof. Özturan’ın mesaisi sürerken hasta bakmasının tıp etiğine aykırı olmasının yanısıra yasaya göre suç olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu durumda gereken soruşturmayı İstanbul Sağlık Müdürlüğü’nün açması gerekiyor. Doktorlar, performansa göre döner sermayeden gelir elde etme prensibine göre çalışıyorlar. Burada mesai dahilinde hasta bakan doktorlar, diğer meslektaşlarının hakkını yiyor."

PROF. DR. ORHAN ÖZTURAN
Prof. Dr. Orhan Özturan, 6 Aralık’ta öğle saatlerinde hastaneyi bırakıp işitme merkezinde hasta baktığını kabul ederek, "Ben bu hatayı iki kez yaptım. Siz de gittiğimi gördüyseniz bir itirazım olamaz. Ben bir akademisyenim, 6 yıllık profesörüm. Kliniğimde 12 asistan ve 8 uzman doktor var. Onlara örnek olmam gerektiğini biliyorum" dedi. Haseki Hastanesi’nde bir yıldır çalıştığını belirten Prof. Özturan, hastaların özel merkezde muayenenin ardından hastanede ameliyat olmak istediklerini, kendisinin de bu isteğe uyduğunu, ancak yaptığının yanlış olduğunu söyledi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız