SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Orkide'ye Bayan Memure Düştü!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da gerçekleştirilen, başka illerle de bağlantılı ORKİDE kod adlı sahte para operasyonunda, biri banka memuresi 3 kişi tutuklandı.. Operasyonda 500 adet toplam tutarı 50 bin YTL olan sahte 100 YTL'lik banknot ele geçirildi. Polis, vatandaşları piyasadaki 100 YTL'lere dikkat etmeleri konusunda uyardı.

BAYAN MEMURE, EMEKLİ ASTSUBAY..
İstanbul, Burdur ve Isparta bağlantısı da olan bir sahte para şebekesinin, elindeki sahte parayı ilimizde de piyasaya süreceği istihbaratıyla diğer illerle koordinasyonla bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda; sahte parayı piyasaya sürülmek üzere Malatya'ya getiren Hayati Ç. adlı şahıs ile, Malatya'daki işleri organize ettiği öne sürülen emekli astsubay Oğuz K.A. ve paranın "piyasaya sürülmesi" amacıyla kullanılacağı iddia edilen, Malatya'daki bir kamu bankasında görevli F.Ö. adlı memure yakalandı. Adliyeye verilen biri kadın 3 zanlı tutuklandı. Operasyonun Burdur ayağında yakalanan bir kişinin de Burdur'da tutuklandığı bildirildi.

POLİS AÇIKLAMASI..
Polisin operasyonla ilgili yaptığı açıklamada şöyle denildi:

"Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Burdur Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ve Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince ortaklaşa yapılan (K) ORKİDE kod adlı projeli operasyon neticesinde,

Operasyonun İstanbul, Burdur, Isparta ve Malatya illerini kapsamakta olup, yapılan (2) aylık teknik çalışma neticesinde suç örgütünün kuryesi olan H.Ç. isimli şahıs ile Malatya ilinde bulunan O.K.A isimli şahıslar yapılan takip neticesi suçüstü yakalanmışlardır. Soruşturmayla alakalı olarak 09/05/2006 günü F.Ö isimli şahısta soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştır.

Yapılan operasyon neticesinde 50.000 YTL değerinde toplam 500 adet sahte 100 YTL ile 1 adet sahte 50 USD Doları piyasaya sürülmeden ele geçirilmiştir.

(K) ORKİDE kod adlı operasyon çerçevesinde Burdur Emniyet Müdürlüğünce yakalanan H.P. isimli şahıs 09/05/2006 günü çıkarıldığı Mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, Müdürlüğümüzce yakalanan H.Ç. O.K.A. ve F.Ö isimli şahısla haklarında “Parada Sahtecilik” suçundan düzenlenen soruşturma evrakı ile birlikte 10/05/2006 günü İlimiz Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmişlerdir.

Yakalanan sahte paraların 100’lük YTL şeklinde olması vatandaşlarımızın yapacakları alış verişlerde alacakları 100 YTL’lere dikkat etmesinin gerektiği.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız