SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Orman Köylülerine 9.6 Milyon TL Destek Verildi

0
Güncellendi - 2016-08-17 17:42:31
Orman Köylülerine 9.6 Milyon TL Destek Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek vermeye ve gelir düzeylerini artırmak için Orman ve Su İşleri Bakanlığı çeşitli projeler uyguluyor. Bu kapsamda Malatya'daki orman köylülerine 9.6 milyon TL destek verildiği öğrenildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada; "Bakanlık tarafından orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projeler ülke genelinde ara vermeden uygulanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nce (OGM) bu projelerin devam ettiği Malatya’daki orman köylülerine 2003 yılından bu yana 9,6 milyon TL kredi desteği verildi." denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi;

"Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren Bakanlık Malatya’da da güneş enerjisi, fenni arıcılık, süt sığırcılığı ve süt koyunculuğu gibi konularda orman köylülerine 9,6 milyon TL kredi desteği sağladı. 1600 aileye güneş enerjisi, 118 aileye fenni arıcılık, 392 aileye süt sığırcılığı ve 81 aileye süt sığırcılığında olmak üzere toplam 2.191 aileye 9 milyon 670 bin lira kredi desteği verildi. 2016 yılı içinde Malatya’daki 270 aileye toplam 700 bin lira kredi desteği verilmesi planlanıyor.Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak orman köylülerini de düşündüklerini onların kalkınmalarını desteklemek gayesiyle bazı projeler geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara ek istihdam alanları oluşturduklarını söyledi. Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde de orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını kaydeden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu tür projeleri çeşitlendirerek devam ettireceklerini belirtti."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız