SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Orman Zararlısına Karşı Keklik

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:58:33
Orman Zararlısına Karşı Keklik
A- A+ PAYLAŞ

Orman ve doğayı olumsuz etkileyen orman zararlıları için keklik ile mücadele kapsamında, Malatya’da 500 keklik doğaya bırakıldı.

Akçadağ İlçesi Aliçeri Köyü’nde düzenlenen programla kekliklerin doğaya bırakılması sırasında açıklama yapan Akçadağ Kaymakamı Ramazan Keskin, Aliçeri Köyü’nde sabah 20 ve şu anki programda da 20 olmak üzere bu köyde toplamda 40 Keklik doğaya bırakıldı” dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya 15.Bölge Müdürü Ayhan Deligöz ise, toplamda 500 kekliğin doğaya bırakıldığını belirterek, “Ülkemizde çeşitli çevresel etkiler ve insan baskısı nedeniyle doğal habitatlar bozulmaya devam etmekte ve nesli tehlike altında olan yaban hayvanı türlerinin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Bakanlığımız Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü olarak amacımız doğal mirasımızın bir parçası olan yaban hayvanı türlerini ve onların yaşadığı habitatları korumak için tedbirler almaktır. Bu kapsamda Malatya İl Şube Müdürlüğümüze bağlı Keklik Üretme İstasyonu’nda üretilen keklikler ülkemizin çeşitli yerlerinde eski yaşam alanlarına yerleştirilmektedir” diye konuştu.

Deligöz, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bakanlığımız Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü ile işbirliği halinde orman zararlıları ile mücadele amaçlı ortak yürütülen proje kapsamında ilimize 500 adet kınalı keklik tahsisi yapılmıştır. Bu kapsamda tahsis edilen keklikler Akçadağ İlçesi’nde altın kıçlı kelebek, çekirge ve kene gibi zararlılarla mücadele amaçlı önceden belirlenen alanlarda doğaya yerleştirilecektir. Yerleştirilen keklikler İl Şube Müdürlüğümüze bağlı Keklik Üretme İstasyonundan temin edilmektedir. Müdürlüğümüz, bölgemizdeki kınalı keklik popülasyonunu artırmak, orman zararlıları ile zirai mücadeleye destek sağlamak, bozulan ekolojik dengeye olumlu katkıda bulunmak ve av turizmini canlandırmak amacıyla yapmış olduğu yerleştirme çalışmalarına ileriki yıllarda da devam edecektir. Yapılan bu çalışmalar hiç şüphesiz ki sürdürülebilir av ve yaban hayatı yönetimine katkı sağlayacaktır. Bu çalışmalarımıza toplumun tüm kesimlerinin destek vermesi durumunda başarı kaçınılmazdır.”

Kekliklerin doğaya bırakılması programına, Akçadağ Belediye Başkanı İbrahim Koşar, Orman İşletmesi Müdür Yardımcısı Mehmet Aktaş, Orman İşletme Şefi Yusuf Müjdeci ve Aliçeri Köyü Muhtarı Kadir Kulaç katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız