SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Örneği Olmayan Uygulama.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:01:08
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde belediye başkan yardımcıları ve bazı daire müdürleriyle birlikte çevre yolu üzerinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Çakır, ağaç dikim çalışmalarına da katılarak, ağaç dikti.

İnceleme gezisi sırasında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çevre yolunda çalışmalarının hızla devam ettiğini vurgulayarak, “Özellikle geçen yıl başlattığımız çalışmayla altyapı ve sanat yapılarında önemli işleri tamamladık. Battalgazi Kavşağı ile İstasyon Kavşağı arasında perde duvar çalışması da büyük oranda bitirildi. Bu sene de bazı noktalarda perde duvar çalışmaları devam ediyor” dedi.

Başkan Çakır, çalışmalar kapsamında kaldırım düzenlemesi, yol düzenlemesi, aydınlatma çalışmaları ve ağaçlandırma işlerinin yapıldığını kaydederek, şunları belirtti:

“Maliye hizmet binası önündeki otoparkımız ve üzerini kapattığımız meydanla beraber o bölgeye 7 dönümlük bir meydan kazandırdık. Üzerine yapılacak asma germe modern bir peyzaj düzenlemesiyle meydanı, bir takım etkinliklerin yapılabildiği, yaşayan bir mekana dönüştürmüş olacağız. Aynı proje içerisinde Şire Pazarı’nın yenilenmesi de var. Şire Pazarı’nı çevre yoluyla bütünleştireceğiz ve Şire Pazarı, kayısı ticareti noktasında Malatya’nın önemli bir alışveriş merkezi olacak. Yine Malatya’mızın şehir geçişi olan çevre yolumuzda; belki örneği olmayan, ilk defa Malatya’da uygulanan çok modern aydınlatma direklerinin kurulumunu gerçekleştiriyoruz. Yan yol kaldırım aydınlatmalarıyla birlikte bu çalışmaları sürdürüyoruz. Çalışmalarımızı bu sene sonuna kadar bitirmiş olacağız. Çalışmaların tamamlanmasıyla çevre yolunda Malatya’ya yakışan nezih bir ortam sağlanmış olacak.” 

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından çevre yolu yan ve orta refüjün ağaçlandırılacağını belirterek, fidan dikim çalışmalarının başladığını söyledi.

Başkan Çakır, çevre yolunda yayaların trafiği düzensiz kullanmasından dolayı zaman zaman kazaların yaşanabildiğini anımsatarak, “Bu kazaların ortadan kalkması için de şu anda Battalgazi Kavşağı ile Dedekorkut-İstasyon Kavşağı arası acil olmak üzere hemen önümüzdeki hafta içerisinde buranın orta ferforjeleri yapılacak. Burada da trafik akışı daha sağlıklı bir şekilde olacak ve ya üst geçitlerden ya da kavşaklardan yaya geçişinin yapılması için yönlendirme sağlanmış olacak” açıklamasında bulundu.

Başkan Çakır, çevre yolu düzenleme çalışmalarının devamında batı istikametinde aydınlatma, refüj ve kaldırım düzenleme işlerinin yapımına hızlı bir şekilde başlanacağını sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız