SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Örnek Alınan Ülke Olacağız'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Öznur Çalık, New York’da bu yıl 54’ncüsü düzenlenen "Birleşmiş Milletlerde Kadınların Geleceği" konulu toplantıya katıldı.

Çalık'ın, TBMM'deki sekreteryasından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Malatya Milletvekili ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Öznur Çalık New York’da bu yıl 54’ncüsünün düzenlendiği “Birleşmiş Milletler’de Kadınların Geleceği” konulu BM Kadının Statüsü Komisyonunun toplantısına katıldı.

Toplantıda Pekin Deklarasyonu’nun ve Eylem Platformunun (1995) uygulanmasındaki 15 yıllık süreç ve uygulanmadaki ilerlemeler, ayrıca, 23. Genel Kurul Özel Oturumunun (2000) sonuçları, mevcut zorluklar, kadınların gerçek anlamda güçlendirilmesi ve dünya çapında cinsiyet eşitliği konularında ileriye dönük yol haritasının belirlenmesi konuları ele alındı.

Temasların son derece verimli geçtiğini belirten Öznur Çalık “Avrupa Ülkeleri olarak Avrupa Parlamenter Forumu (EPF) çatısı altında üreme sağlığı, sağlık hizmetlerine ulaşım hakları ve kadınların güçlendirilmesi konularındaki çalışmalarımızın BM bünyesinde ve çalışma metotlarıyla da yürütülmesi konusunda fikir alış verişinde bulunduk. Aynı zamanda, katılımcılar olarak, BM düzeyinde sağlık, kalkınma, nüfus ve kadın meselelerine yönelik nasıl bir yol haritasının izlendiği hususunda bilgiler aldık. BM Nüfus Fonunun üst düzey yöneticileriyle bir araya geldik. Katıldığımız toplantılarda gördük ki Kadınların toplumda daha geniş haklara sahip statüye kavuşabilmeleri mevzusu tüm ülkelerde çalışma yapılması gereken, mevcut durumun yeterli görülmediği bir husustur. Ve yine gördük ki en gelişmiş ülkeler olarak nitelendirilen devletlerde dahi Kadın konusunda arzu edilen noktalara ulaşılamamıştır. Türkiye olarak son yedi yılda kat ettiğimiz yol sevindiricidir ve ileriye yönelik olumlu bir ivme kazanmış durumdadır. Hedeflerimize her gün daha da yakınlaşmanın heyecanını hissederek, çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırarak, kadınlar olarak ideolojilerden, hesaplaşmalardan kurtularak el ele vererek bu süreci hızlandırmak durumundayız. Umut ediyorum ki pek çok konuda birçok ülkeye örnek gösterilen Türkiye Cumhuriyeti, Kadın hakları konusunda da kısa zamanda örnek alınacak bir ülke konumuna kavuşacaktır. Bu vesileyle Kadınlara verdiği önem ve özellikle kızlarımızın eğitime sağladığı destekleri nedeniyle Sayın Başbakanımız ve Kıymetli Eşleri Emine Erdoğan Hanımefendiye şükranlarımı sunuyorum.” dedi."

FOTOĞRAF: Malatya Milletvekili Öznur Çalık, BM UNFPA İcra Direktörü Thoraya Obaid’e Kayısı ikram ederken..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız