SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Örnek Bir Kurultay Oldu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:43:36
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, ”Tüm siyasi partilere örnek teşkil edecek bir kurultay oldu” dedi. 

İhlas Haber Ajansı Malatya Temsilcisi Nihat Abacı'nın haberine göre, Ankara’da 5-6 Eylül günleri düzenlenen CHP kurultayını parti il binasında yaptığı basın açıklamasında değerlendiren CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “CHP olarak 18. Olağanüstü Kurultayımızı 5-6 Eylül tarihlerinde geçleştirdik. Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında parti içi demokrasi içinde başlayan bir kısım tartışmaları ile tam anlamıyla dışarıda bırakmış olduk. Parti içi tartışmaların yersiz olduğunu kurultay bir kez daha göstermiş oldu. Kurultayımızda öne çıkan birtakım durumlar var. Bu kurultayımız isminden itibaren belli konuları barındırıyor. İsmi Birlik ve Kardeşlik kurultayı idi. Birilik ve kardeşlik kurultayı adından da anlaşılacağı üzere parti içi demokrasinin tüm kuralları sırnırsız ve sonsuz bir şekilde kurultayda işledi. Bunda Sayın Genel Haşkanımızın göreve geldikten sonra başlatmış olduğu her geçen gün geliştirerek sürdürdüğü parti içi demokrasi ye ve Türkiye’deki demokratik bir anlayışı yerleştirmeye yönelik bir çabanın tipik bir etkisi olduğu ve bunun meyvelerinin artık verilmeye başladığını bu kurultayda gördük” ifadelerini kullandı.

“Bir sevgi ve hoşgörü ortamı oluştu. Güzel bir kurultay oldu. Sayın Muharrem İnce'nin genel başkan adayı olarak yarışa katılması partimiz tarafından bir zenginlik olarak değerlendirildi. Her iki adaya da çok eşit şartlar oluşturuldu. Parti mensubu olan bütün adaylara da eşit imkanlarla eşit şartlarda imkanlar sunularak böyle bir birlik beraberlik ve sevgi ortamında bir kurultay gerçekleştirildi. Bu kurultay CHP nin önümüzdeki dönemde yapacağı Kurultaylar için de bir örnek oluşturacağı bir kurultay oldu. Türkiye’deki bütün siyasi partilere örnek olacak bir nitelikte bir kurultay oldu” diyen Kiraz, “Birkaç gün önce AKP tarafından gerçekleştirilen kurultayda ikisini vatandaşlarımızın kıyaslamalarını rica ediyorum. Birisi sadece ismin tek kişi tarafından belirlendiği hiçbir konuşmanın hiçbir tartışmanın olmadığı bir kurultay olurken, CHP Kurultayı adına yakışır bir şekilde oldu. Onun için tüm siyasi partilere örnek teşkil edecek bir kurultay oldu” şeklinde konuştu.

“CHP nin kurultayları tarih süreci boyunca hep çok önemli olmuş çok ilgi görmüştür. Hem partinin geleceği noktasında hem partinin geleceği noktasında ülkenin içinde bulunduğu sorunlar noktasında CHP kurultaylarında önemli tartışmalar yaşanır. Bu Kurultayda da hem partimizin geleceği noktasında hem ülkenin geleceği ve ülkenin içinde bulunduğu önemli sorunlar noktasında gerçekleşmiştir” diyen Kiraz, Malatya milletvekili Veli Ağbaba’nın da yüksek oy almasını şöyle değerlendirdi: 

“Milletvekilimiz Veli Ağbaba daha önce CHP parti meclisine seçilmişti. Biz onun gururunu yaşamıştık. Daha sonra MYK üyesi ve kısa bir süre önce genel başkan yardımcısı olmuştu. Bu defa daha önce seçildiğinde 8. Sırada oy alarak parti meclisine girerken bu defa 3. Sırada parti meclisine girdi. 3 sırada girmesi Malatya örgütümüz açısından gurur verici bizi mutlu eden bir durum. Bu mutluluğumuzu paylaşıyoruz ve sayın milletvekilimizde bu konuda başarılar diliyoruz. Onun 3 çıkmasını sağlayan Malatya’daki kurultay delegelerimiz bütünleşerek birleşerek hem sayın genel başkanımızın, hem de milletvekilimizin yanında durdu. Kenetlendi ben hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimiz sunuyorum. Bundan sonra önümüzdeki genel seçimlere yönelik daha ciddi çalışmaları hep birlikte Bütün Türkiye’de olduğu gibi, Malatya’da da birlik ve beraberlik içinde, kardeşlik içerisinde yürüterek partimizi önümüzdeki dönemde daha başarılı bir noktaya taşıyacağız.”

Bu arada, CHP’nin kuruluşunun 91’nci yıldönümü nedeniyle 9 Eylül Salı günü Atatürk Anıtı’na saat 11,00’de çelenk konulacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız