SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Örnek Bir Milli Park Yapacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:34:02
A- A+ PAYLAŞ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir (soldaki), nesli tükenmekte olan yaban hayvanlarını çiftlik ortamında suni olarak üretip, doğaya bırakma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Eldemir, Doğa ve Milli Parklar 15. Malatya Bölge Müdürlüğü ile Bakanlığa bağlı birimlerde incelemelerde bulundu.

Eldemir, Devlet Su İşleri Malatya 92. Şube Müdürlüğü’nde, Orman İşletme, Meteoroloji Şube ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlükleri’nin daire müdürleriyle bir araya geldi.

Doğa ve Milli Parklar 15. Malatya Bölge Müdürlüğü’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir, Ak Oğuz Kışlası’nın yaklaşık bin dönümlük alanının milli park olarak ilan edildiğini belirterek, “Bize düşen burasını güzelleştirmek ve Malatya halkının sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalar yapacağız. Örnek bir milli park yapmak için çaba göstereceğiz. Yaban hayvanlarını iki kategoride değerlendirmek lazım. Birincisi nesli tükenmekte olanlar var. Bir de kendi yaşam içerisinde korunması gereken hayvanlar var. Nesli tükenmekte olan hayvanları çiftliklerimizde üretip, tabi hayata salma çalışmalarımız sürüyor. Nesli tükenmekte olan hayvanları ürettikten sonra tabi hayata bırakma çalışmalarımız sürüyor. Bütün dünyaya baktığımız zaman yaban hayatı önemli ölçüde dikkat ve ilgi çekiyor. Yaban hayatında yaşayan hayvanlarımıza ülkemizde de gereken ilgiyi gösteriyoruz” dedi.

Yeni Milli Parklar ilan etmek yerine mevcut ilan edilenlerin biran önce hizmete açılması için çaba göstereceklerini kaydeden Eldemir, “Görevimiz, milli parkları vatandaşlarımızın istifadesine sunmaktır” diye konuştu.

Ziyaretin anısına Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, Eldemir’e, tepside kuru kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız