SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Örnek Bir Park Olacak"

0
Güncellendi - 2016-05-09 17:02:29
A- A+ PAYLAŞ

Orduzu bölgesine değer katacak olan Tarihi Çınar Rekreasyon Alanı Projesi’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tarihi Çınar Rekreasyon Alanı Projesi’nin Malatya’nın prestij projesi olacağını söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tarihi Çınar Rekreasyon Alanı Projesi çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Gürkan, çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü söyledi. Tarihi Çınar Rekreasyon Alanı Projesi’nin Malatya’nın prestij projesi olacağını belirten Başkan Gürkan, “Çınar projesi son sürat sonuçlanmaya doğru gidiyor. Burası aynı zamanda Malatya’nın prestij parkı olacak. Hem buradaki tarihi çınarın korunması, hemde tarihi çınarın vasfına uygun bir çevre düzenlemesi ile Malatya halkının rahatlıkla gelip piknik yapacağı, dinleneceği bir yer olacak. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi şairin şiirini yazabileceği, romancının romanını yazabileceği, sanatçının sanatını icra edebileceği, sadece bir parkın ötesinde aynı zamanda görünen şu duvarlar Malatya’nın medeniyet duvarı olacak. Bu medeniyet duvarında Malatya’nın geçmişi ile ilgili rölyefler duvarlara işleneceği gibi, ayrıca tüm ilçelerimizin bu duvarlarda kendilerine ait bölümler olacak. İlçelerimizin temayüz etmiş tarihi ve kültürel değerleri o duvarlara nakşedilecek. Yani burası hem fotoğraf çekme anlamında, hem estetik anlamında, hem tarihi bir misyonu icra etme anlamında, hem de vatandaşlarımızın rahatlıkla dinlenebileceği, zamanlarını geçirebilecekleri, çocuklarıyla gelip eğlenebilecekleri güzel bir mekan olması anlamında gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Ayrıca Çınarın yukarısında Sosyal Tesis yaparak orada da yeme içme ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında gerekli çalışmalar yapılıyor. Burada yaklaşık 30 dönümlük alanın büyük kısmı kamulaştırıldı. DAP’tan alınan hibe projeleri bu parkın düzenlenmesi gerçekleştirilmektedir. Ben inanıyorum ki burası bitirildiğinde bölgede prestiji olan tek park ve örnek bir park olacağını düşünüyorum” dedi.

Bülten

a6

a7

a8

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • MUSTAFA OĞUZ (7 yıl önce)
    geç kalmış ama güzel hizmet ancak 30 dönümlük alanın ağaçlandırılması şartıyla emeği geçenlere saygılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Huseyin (7 yıl önce)
    keske agac kesilmeden havuzlar goller yapilsa
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (7 yıl önce)
    Reklamlar
    0
    0
    Yanıtla
  • fbay (7 yıl önce)
    hakıkaten güzel bir çalışma olacak.selahattin bey i taktir ediyorum.ricamız 100-150 dekarlık büyük bir mesire alanı.yürüyüs.bisiklet yolllarının oldugu güzel bir park...eldekiler malatya potansiyelını kaldıramıyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • selçuk (7 yıl önce)
    Fotoğraflarda göründüğü kadarı ile güzel çalışma olmuş, yeşilyurt belediyesi bostanbaşı kanalını eline yüzüne bulaştırdı, geçen yıl başlanan kanal çalışmasına bu yıl hiç bir işlem yapılmadı. neyi bekliyorlar !!! 1. etap bitmeden 2. etap başladı, önceki kanal dar ve yolu kapatmıyordu, ortaya 4-5 metre genişliğinde kocaman bir kanal çıktı !!! yeşilyurt belediyesinin prestij projesi şimdiden hüsranla sonuçlandı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hikmet Erdoğdu (7 yıl önce)
    Bence çınarı da kesip RTE heykeli diksinler gölgesinde güneşlensinler. Bahçeye giderken dibinden su içtiğimiz bir çınar vardı onu da Odinin çorabındaki havıç gibi tek başına bırakmışlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasever (7 yıl önce)
    Gazi parkı gibi yapacaksanız bırakın karışmayın, gidin eski malatya da kumdan kaleler yapın. Ramazanda başında oturduğumuz bir havuz vardı onu da ortadan kaldırdınız. düşmanlığınız kime neye. Bırakın ticaret kafasını biraz hizmet edin. bu rantçılık nereye kadar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (7 yıl önce)
    Yalnız Çınar Parkı hayırlı olsun.etrafataki diğer ağaçları kesip burada olumlu yorumlar yapanlara yakacak olarak verdiler zahar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak (7 yıl önce)
    Helal osun kralı
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (7 yıl önce)
    Allah selatin gurkandan razı olsun. Aslanbey mahallesini adam etti.o diğer baskanlar sadece market acti
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Bide bu Yorumları yazan adım gibi eminim Battalgazi belediyesinin trol ekibi kendileri bilir minübüsleri doldurup katalok çekimleri yaptıklarını sodes vb kurslar dahil
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasevdalisi (7 yıl önce)
    Sözüm selatin başkana değil o biliyorum battalgazi için elinde gelenii yapıyor sözüm büyük şehir yetkililerine
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasevdalisi (7 yıl önce)
    Kardeşim Malatya belediyesi mesire yerlerini iyice öldürdü dum çocuklar la birlikte miş miş parka pikniğe gitik başı boş luk iyice almış gitmiş bunlar verha gösteriş peşinde koskoca miş miş parkta çeşme yokkk hayret kaldım yetkilileri aradım biri diyor fuarcılık bakıyor biri diyoo esenlik kimin baktığımda belirsiz tam 5 yıldız hizmet Malatyalı yaaa yaln soylüyor dene bilir gidip bakın 3 ay dır çeşme yapacaklar yıkmışlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Basit Adam (7 yıl önce)
    Çınar dışında ağaç kalmamış.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (7 yıl önce)
    bu resmin altına bostanbaşı ile kanalboyunu koyacaksınız asıl. millet belediyecilik görsün selahaddin gürkan başkan vizyonu geniş adamsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (7 yıl önce)
    helal olsun başkan sana büyükşehir kanalboyunu yeşilyurt bostanbaşını aylardır yapamıyor sen derme deresini bitirdin. orduzu çınar parkını da yapıyorsun. onlar 1 kanalı yapamazken sen 1. kanalı bitirdin 2. sinide bitirmek üzeresin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gazi Park'ı 1 Yıldır aynı küçücük yer hepsi aynı battalgazinin yaptığı bişey yok sadece bol bol düzmece fotoğraf başkada somut bişey yok ortada
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (7 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    ya yazmışsın da 1 yıldır diye ben saray mahallesinde oturuyorum hürriyet parkı 2 senedir yapılıyor. gazi parkı mart ta başladı 2 ay olmuş mübarek 1 yıl yazmışsın Yapılanı taktir et kötüyü de eleştir ki düzeltsinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dalga Geçme ne Mart'ı bnde orda otryorum doğru yaz doğru ilk kazma çakıldığı zaman kasım ona gore düşün işte hürriyet parkı kaç m2 onunla burası birmi hem oda gec bitti hemde haddinden fazla sürdü
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (7 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    kasımda kazık çakılır mı kasımdan sonra aralık ocak subat var kar yağıyor. bu aylarda içindeki adama sormak lazım ne zaman boşalttın diye. Doğruyu takdir yanlışı eleştirmek lazım.
    0
    0
    Yanıtla