SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Örnek Proje Kabul Edildi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:50:37
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya İnönü Üniversitesi (İ.Ü) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Ömer Çelik, “Devlet Planlama Teşkilatı'na sunulan Engelsiz Kampüs Projesi örnek Proje olarak kabul edilmiştir''dedi. 

Çelik, İ.Ü bünyesindeki Radyo Kampüs'de İnanç Kara Ölmeztoprak'ın canlı yayında hazırlayıp sunduğu Panorama Programına katıldı. Engelsiz İnönü Birimi ile ilgili bilgiler veren Başkan Çelik, “İyi kaynaklarla donanmış bir ortam sağlamak için çaba gösteriyoruz. Onların akademik başarı ve eğitimleri ile ilgili sınırları kaldırmak, öz farkındalıkları ve birey olarak bağımsızlıklarını geliştirmeleri ve topluma üretici bir vatandaş olarak katılımlarında yardımcı olmak amacıyla kurulmuş olan birim önemli görevler ifa etmektedir. Duyarlılığı artırabilen, sosyal izolasyonu yok etmek için uğraş veren, öğretim elemanları ile işbirliği yaparak bütün eğitsel ihtiyaçlar noktasında çağdaş ve ileri bir anlayış çerçevesinde hizmetlerine devam eden bir birimdir. Bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteği alınmış, YÖK Engelliler Koordinatörlüğü bilgisi dahilinde 5 üniversite katılımlı bölgesel toplantıda alınan kararlarda Fırat Bölgesi kurulmuş, Devlet Planlama Teşkilatı'na sunulan Engelsiz Kampüs Projesi örnek Proje olarak kabul edilmiştir” dedi. 60 öğrenciye part-time çalışma imkanı sağlandığını açıklayan Başkan Çelik, bir sonraki eğitim öğretim döneminde bu sayının 2 katına çıkması için çalışmalarının devam ettiğini, Engelli Birimi ile ilgi olarak da birimde 2 adet tekerlekli sandalye ve bir golf aracının bulunduğunu, ihtiyaç halinde engelli tüm öğrencilerin hizmetine açık olduğunu ifade etti.

Beslenme, barınma, ulaşım ve burs gibi alanlarda da büyük hizmetler sunulduğunu kaydeden Başkan Çelik, “Kampüs'daki yemekhanelerde ve Malatya, Battalgazi, Arapgir, Sürgü, Darende, Yakınca Meslek Yüksekokulları Yemekhanelerinde, diyetisyen kontrolünde belirlenen ve aylık değişen menüler ile Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün rutin denetimleriyle sağlıklı ve kaliteli bir hizmet verilmeye devam edilmektedir. 600 öğrenciye ücretsiz yemek verilmektedir. Bu sayıyı da artırma gayreti içindeyiz” dedi.

“Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı'nın bütçesi öğrenci harçlarından oluşmaktadır “ diyen Başkan Çelik, İnönü Üniversitesi'nin bir Dünya Üniversitesi olması yolundaki hedefine katkıda bulunmak anlamında faaliyetlerinin devam ettiğini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız