SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Örnek Proje..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, Şevki Çiftliği'nde yapılan basınçlı sulama sistemi projesinde ana hattın özel idare tarafından, bahçelerdeki tesisatında köylülerce üstlendiğini belirterek, ortaya örnek bir sulama projesinin çıkartıldığını ifade etti.

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, Yazıhan ilçesine bağlı Ambarcık köyünün Şevki Çiftliği mezrasında yapılan basınçlı sulama sistemi proje ile ilgili olarak incelemede bulundu.

"MALATYA'DA ÖRNEK PROJE"
Şevki Çiftliği Sulama Kooperatifi Başkanı Alaattin Korkmaz, "Köyümüzde yapılmış olan kapalı sistem sulama sistemi, faaliyete geçmek üzere. İnşallah bu önümüzdeki sulama sezonunda faaliyete geçecek. Şu anda o sisteme bağlı olarak 7 bin adet fidan dikilmiş vaziyette. Yaklaşık 7 bin adette önceden yetiştirilmiş ağaçlarımız var. Onları da sisteme bağlı olarak sulayacağız. İl Özeli İdaresi Genel Sekreterimiz Sami Er'e teşekkür ediyoruz. Malatya'da bu proje örnek olacak. Biz şuanda meyve fidanları diktik.
İlerideki zaman içinde yem bitkileri de dahil, her türlü tarım işlerini geliştirmeye çalışacağız" dedi.

"BU PROJE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLIYOR"
Köylülerin yoğun ilgi gösterdiği İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er burada yaptığı açıklamada, "Ambarcık-Şevki Çiftliği'nde kurulan bir kooperatifi var. Bize geldiğimiz günden beri bir talepleri vardı. Burada basınçlı su ile sulama yapmak istiyorlardı. Geçmişte burada bir pompaj tesisi yapılmış. Şuanda yaptığımız bu projede yaklaşık 3 bin dönüm bir arazi sulanacak. Bu proje hemen hemen tamamlanmış durumda. İl Özel İdaresi'ne düşen kısmını biz tamamlamış durumdayız. Ana şebekeyi ve parsellere kadar gelen boru hatlarını döşemiş durumdayız. Biz özellikle bu basınçlı sulamayı gerçekten çok önemsiyoruz. Suyumuzu çok tasarruflu ve çok itina ile kullanmamız gerekiyor. Basınçlı su sisteminin su tasarrufu yanında enerji verimliliğini de sağlıyor ve yapılan sulamada verimli oluyor" dedi.

"KÖYLÜLER ÖRGÜTLENSİN, ÖNCELİK ONLARIN"
Ana hedefin bölgedeki sulanabilir araziyi 20 bin dönüme çıkartmak olduğunu belirten Er, "Bu proje 3 bin dönümlük alanı suluyor. Şuanda döşediğimiz şebekeyi 300 metre yukarı tepeye taşıyıp oraya havuz yaptığımızda 20 bin dönüm araziyi daha sulamış olacağız. Burada bir sahiplenme ve bir kararlılık var. Biz onun için diyoruz ki, köylüler öncelikle örgütlensinler. Kendi parsel bazında yapacakları tesisatları yapmayı bize taahhüt etsinler, bizim anında öncelik vereceğimiz yerler bu tip alanlar olacaktır.
Er, 2010 yılında sulama için 10 milyonu borçlanma olmak üzere sulama projeleri için harcama tutarının 20 milyon TL olduğunu belirterek, 2010 yılının sulama yılı olacağını kaydetti.

Er, köylülerden, sulama suyunda kullanılacak olan enerji bedellerini de zamanında ödemelerini istedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, Karakaya Baraj kenarındaki pompaj tesisi üzerinde de incelemelerde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız