SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Örnekköy'de Su Sıkıntısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:52:59
Örnekköy'de Su Sıkıntısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Cumhuriyet Örnekköy Mahallesi'nde vatandaşlar, su sıkıntısı nedeniyle evlerine eşek, el arabası ve tankerlerle su taşıyor. Su ihtiyaçlarını kısıtlı imkanlarla karşılamaya çalışan vatandaşlar, yetkililerden yaşadıkları soruna çözüm bulmasını bekliyor. 

Malatya'nın büyükşehir olmasıyla birlikte mahalle statüsü kazanan Cumhuriyet Örnekköy, uzun yıllardır su sıkıntısı yaşıyor. Evlerindeki musluklardan su akmayan mahalleliler, eşek, el arabası ve motorların arkasına bağladıkları tankerlerle evlerine su taşıyor.

200 hanenin bulunduğu ve yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı mahallede, uzun yıllar yaşanan su sıkıntısı, son aylarda hat safhaya ulaşmış. Evlerinin musluklarından su akmayan mahalleliler, bir süre tankerlerle getirdikleri sularla idareye etmeye çalışsa da bu geçici çözüm sorunlarını halletmeye yetmemiş. Tankerlerdeki sularla içme suyu, banyo ve temizlik ihtiyaçlarını gidermeye çalışan vatandaşlar, bir süre sonra hastalıklar uğraşmaya başlayınca, çözümü eşek ve el arabalarıyla evlerine su taşımakta bulmuş.

TANKERİ OLMAYAN EL ARABASIYLA SU TAŞIYOR

Cumhuriyet Örnekköy Mahallesi'nde yaşayan Salman Kılıç, tankerlerle su taşıdıklarını ifade ederek, sağlıksız sularla içme suyu ve temizlik ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

Yaklaşık bir aydır sularının tamamen kesildiğini kaydeden Kılıç, "Su ihtiyacımızı tankerlerle evlerimize su taşıyarak karşılıyoruz. İçme sularını da civar mahallelerden getiriyoruz. Tankerle getirilen sular içilmez, bu suları genelde temizlikte kullanıyoruz" dedi.

Mahalle sakini Kemal Bakır ise, Cumhuriyet Örnekköy'ün 30 yıldır su problemiyle karşı karşıya olduğunu savunarak, "Eşek ve tankerlerle evimize su taşıyoruz. Şimdiye kadar bir sürü sıkıntı yaşadık. 30 yıldır çilemiz budur. Tankerle su taşıyoruz ama bu sular sağlıklı değil. Bu tankeri bahçeye götürüyoruz, dereden su dolduruyoruz. Bu suları her şeyde kullanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sağlıksız içme suyu nedeniyle hasta olduğunu ifade eden Medine Bakır, su sıkıntısını kadınların daha yakından hissettiğini dile getirdi.

Tanker ve eşeklerle su taşıdıklarını kaydeden Bakır, şunları söyledi: "Su olmadığı için mecburen çamaşır ve bulaşığı elimizle yıkıyoruz. Makineler su almıyor. Tankerle ve eşeklerle su getiriyoruz ama nereye kadar böyle sürecek? Kalabalık bir aileye bu sular yetmiyor. Tankerle gelen suyu hem içiyoruz hem banyo yapıyoruz hem de temizlik ihtiyacımızı gideriyoruz. Bu sudan hasta oldum."

Mahallede berberlik yapan Mustafa Karakılıç ise, 14 yıldır mahallede berberlik yaptığını ve her dönemde su sıkıntısı yaşadıklarını kaydetti.

Kömbekavak Mahallesi'nde yaşayan Cumali İspir ise, Cumhuriyet Örnekköy Mahallesi'nin uzun yıllar su sıkıntısı yaşadığını belirterek, "Ben beni bildim bileli burada su yok. Tankerlerle su taşıyor. İnsanlar burada nasıl yaşıyor hayret ediyorum" dedi.

EŞEKLE, ÇEVRE KÖYLERDEN EVLERİNE SU GETİRİYORLAR

Evine eşekle su taşıyan 85 yaşındaki Hamit Bakır, mahallede su olmadığı için, mahallenin yukarısında bulunan Melekderesi'nden eşekle su getirdiğini söyledi.

Mahalle sakinlerinden Sevgi Polat, evlerinde su olmaması nedeniyle mahallenin yakınında bulunan çeşmeden el arabalarıyla su taşıdıklarını kaydederek, "Bu suyla ne yapabiliriz ki? Bu su sağlıklı değil. Yetkililer, mahallede suyun olmadığını biliyor. Küçük bir mahalle de değil. Sürekli su taşıyacak halimiz yok" diye konuştu.

Evine el arabasıyla su taşıyan Cumali Uzun da, Melekderesi'nden mahalleye su bağlanabileceğini ifade ederek, "Millet, el arabasıyla su taşıyor. Gerçekten perişanız. Yetkililer el atsa, Melekderesi'nden mahalleye su getirilebilir" dedi.

86 yaşındaki Hüseyin Çolak ise, susuz kaldıklarını belirterek, "Arabaları olanlar gidip su getiriyor. Ben birine söyledim ama bize su getirmedi" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız