SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Orta Dereceliye de Taşımalı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da ilköğretim alanında yapılan taşımalı eğitimin, ortaöğretim de uygulanmaya başlayacağı bildirildi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, konuyla ilgili olarak İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sayın bakanımızın direktifleri ile ortaöğretime devam edecek kız öğrenciler için de taşımalı eğitim yapacağız. Bu yıl ortaöğretime devam etmesi gereken kız öğrencilerimiz de merkeze taşıyacağız. Hedefimiz, orta öğrenime gönderilmeyen kız kalmamasıdır" şeklinde konuştu.

Mehmet Bulut, "İlköğretim'de taşımalı eğitim yaklaşık 10 yıldır devam ediyor. Bu yıl için de planlamamızı yaptık. Uzakta tek bir öğrencimiz kalmayacak şekilde planlamamızı yaptık. Araç ihaleleri yapılıyor. Kız ve erkek öğrenci ayrımı gözetmeksizin, köylerde, mezralarda ve uzaklardaki bütün çocuklarımızı merkez okullara taşıyacağız" dedi.

İl genelinde 8 bin'den fazla öğrencinin taşımalı eğitimden yararlandığına dikkat çeken Mehmet Bulut, taşımalı öğrencilere öğlen yemeği de verildiğini hatırlattı.

Yeni eğitim öğretim yılında, özellikle kız çocuklarının orta öğretime devam etmeleri için çalışma yaptıklarını söyleyen Bulut, 'Haydi kızlar okula' kampanyası dışında bazı çalışmalar yaptıklarına dikkat çekti. Bulut, "Darende ilçesinde yapımı kısa sürede tamamlanacak olan 200 öğrenci kapasiteli pansiyon binamız var. Kız ve erkek öğrenciler kalacak. Malatya merkezde Spor Lisesi yanında Vilayetlere Hizmet Götürme Birliği tarafından yaptırılan 200 öğrencilik pansiyon binamız da bitti. Şu an doğal gaz
bağlantı çalışması yapılıyor. Buraya da talep halinde kız öğrencilerimiz kalacak" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız