SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Orta Öğretim KPSS Yapıldı

0
Güncellendi - 2016-11-20 18:09:05
Orta Öğretim KPSS Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Orta öğretim mezunları için düzenlenen 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) heyecanı Malatya’da da yaşandı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen, KPSS'nin orta öğretim mezunlarına yönelik oturumu saat 10.00'da başladı. Tüm yurtta olduğu gibi Malatya’da da KPSS’ye girmek isteyenler, sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okullara akın etti.

Ülke genlinde katılımı yüksek olan KPSS’de memur olma hayali kuran adaylara, 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testleri için 120 dakika süre verildi. Adaylar, sınav salonuna sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı ya da pasaportları kontrol edilerek alındı.Diğer senelere kıyasla yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan sınavda binlerce aday memur olmak için ter döktü.

2 senede bir yapılan orta öğretim sınavı için adaylar içeride 120 dakika boyunca ter döküp, memur olmak için birbirleri ile yarışırken adayların aileleri de yakınlarının kazanması için dışarıda ter döktü. Malatya Polis Amca İmam Hatip Ortaokulunda sınava giren yakınlarını okul dışında bekleyen bazı veliler yakınları için Kur'an-ı Kerim okurken bazıları da dua etti. Dışarıdaki heyecanlı bekleyişin ardından saat 12.00’de adaylar sınavlarını tamamlayarak okuldan çıkış yaptı.

Sınavı değerlendiren bazı adaylar soruları genel olarak kolay bulduklarını belirtirken bazı adaylar ise zamanın yetmediğinden yakındı.

Güvenliğin diğer senelere kıyasla yoğun olduğunu belirten sınav görevlileri ise sınav öncesi ve sınav sırasında herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirterek sonuçların herkes için hayırlı olmasını diledi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız