SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Orta Öğretim Kurumları Sınavı ve Malatya..

A- A+ PAYLAŞ

2005 yılı Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı'na ilişkin istatistiki rakamlar da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Toplam 8 bin 481 öğrencinin sınava katıldığı Malatya, sınav sonuçlarına göre Türkçe-Matematik (TM) puan türünde Türkiye 30'uncusu, Matematik-Fen (MF) puan türünde Türkiye 31'incisi oldu. Malatya'da, Türkiye geneli sonuçlarının aksine erkek öğrenciler daha başarılı oldu.

TÜRKİYE GENELİ'NE GÖRE..
Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre; 12 Haziran'da yapılan sınava Malatya'da kız-erkek toplam 8 bin 481 öğrenci katıldı.

Bu öğrencilerin Türkçe Matematik Ağırlıklı Standart Puan ortalaması 315,018 olurken Malatya bu ortalamayla Türkiye 30'unculuğunu elde etti.

Matematik Fen Ağırlıklı Standart Puan ortalaması 311,914 olarak gerçekleşti ve bu ortalama Malatya'yı, 81 il arasında 31'inci yaptı.

ERKEK ÖĞRENCİLERİN DURUMU..
Sınava giren 4 bin 285 erkek öğrencinin Türkçe Matematik Ağırlıklı Standart Puan ortalaması 314,842 ve Türkiye sıralamasına göre Malatya'nın yeri 25'inci olarak gerçekleşti.

Erkek öğrencilerin Matematik Ağırlıklı Standart Puan ortalaması 311,901 olarak gerçekleşirken, bu türde Türkiye sıralamasındaki yeri de 25'incilik oldu.

KIZ ÖĞRENCİLERİN DURUMU..
Malatya'da sınava 4 bin 196 kız öğrenci katıldı. Bu öğrencilerin Türkçe Matematik Ağırlıklı Standart Puan ortalaması 315,190 olurken, Türkiye sıralaması 34'lük olarak gerçekleşti.

Kız öğrenciler Matematik-Fen Ağırlıklı Standart Puanda 311,926'lık ortalamayı tuttururken, bu puan Malatya'yı Türkiye 35'incisi yaptı.

İLK 40'DA MALATYA VE ELAZIĞ VAR..
Bu arada, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, sınav sonuçlarını açıklarken, Doğu ve Güneydoğu'dan sadece Malatya ve Elazığ'ın ilk 40 il arasında yeraldığını belirtmişti.

Elazığ'ın Türkçe-Matematik Ağırlıklı Standart Puan ortalamasına göre Türkiye 37'incisi, Matematik-Fen Ağırlıklı Puan ortalamasına göre ise Türkiye 40'ıncısı olduğu belirtildi.

Malatya'nın geçen yıl Türkçe-Matematik sıralamasında Türkiye 36'ncısı olduğu ve bu yıl 30'unculuğa yükseldiği, buna karşın Elazığ'ın Türkiye 31'inciliğinden 40'ıncılığa gerilediği belirtiliyor.

DERLEYEN: Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız