SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Orta Öğretim Yerleştirme Kayıtları

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:30:38
Orta Öğretim Yerleştirme Kayıtları
A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, tercihlerinden birisini asil olarak kazanan öğrencilerin, 12-16 Ağustos 2013 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar kayıtlarını yaptırabileceklerini duyuruldu. Öte yandan yerleştirme işlemlerine ilişkin yayınlanan sayısal verilere göre 904 bin 114 kişi tercih yaparken, 624 bin 490 aday asıl listeden kayıt hakkı kazandı. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, SBS yerleştirme sonuçlarına ilişkin basın açıklaması yapıldı. Ortaöğretime Yerleştirme Sistemi çerçevesinde yerleştirme işlemlerinin, öğrencilerin genel başarı sıraları ve yüzdelik dilimlerini gösterir şekilde açıklanan Ortaöğretime Yerleştirme Puanına (OYP) göre gerçekleştirildiği belirtilerek, yerleştirme sonuçlarının bugün itibariyle www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmaya başlandığı hatırlatıldı. Öğrencilerin TC Kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini bu adreslerden öğrenebilecekleri bildirildi.

Yerleştirme işlemleri sonucunda; bazı öğrencilerin sadece asıl olarak, bazı öğrencilerin hem asıl hem yedek olarak ve bazı öğrencilerin ise sadece yedek olarak tercihlerine yerleştirilmiş olabileceklerine işaret edilerek, bazı öğrencilerin ise hiçbir tercihinde asıl ya da yedek olamayabilecekleri belirtildi. Yedek yerleştirme sonucunda öğrencilerin birden fazla tercihine yedek olabileceklerine dikkat çekildi.

Öğrencilerin yerleştirme sonuç bilgilerinde, herhangi bir ortaöğretim kurumuna asıl olarak yerleştirildiği okul var ise bu okulun bilgilerinin, yedek olarak yerleştirildiği okul/okullar var ise yedek okulların ve bu okulların kayıt dönemleri hakkında bilgilerin bulunduğu ifade edilerek, “Veliler https://e­okul.meb.gov.tr adresindeki ‘Veli Bilgilendirme Sistemi’nden sürekli olarak bilgilendirilecektir. Bu nedenle velilerin belirtilen internet adresini yerleştirme takvimi boyunca takip etmeleri gerekmektedir. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere Mobil Bilgilendirme Servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir” denildi.

ASIL KAYIT DÖNEMİ

Tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrencilerin, 12-16 Ağustos 2013 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar asıl olarak yerleştirildiği okula giderek kaydını yaptırabilecekleri bildirildi. Asıl listeden kayıt hakkı kazanan öğrencilerin 12-16 Ağustos 2013 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybedecekleri duyuruldu.

YEDEK KAYIT DÖNEMİ

Yerleştirme sonuçlarına göre tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrencilerin kayıt dönemi sona erdikten sonra, 16 Ağustos 2013 saat 19.00’dan itibaren boş kalan kontenjanlara yedek listeden yedeklik sırası dikkate alınarak kayıt hakkı kazanan öğrencilerin ilan edileceği vurgulandı. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı verileceği bildirildi.

Her öğrencinin kayıt hakkı kazandığı okula, kayıt hakkı kazandığı gün hariç 3 iş günü içerisinde saat 17.00’ye kadar kayıt yaptırmak zorunda olduğu duyurulurken, kayıt yaptırmadığı taktirde, boş kalan kontenjanlara sistem tarafından yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verileceği hatırlatıldı.

Yedek kayıt döneminde, boşalan kontenjanlar için yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verilmesi işleminin, 26 Ağustos 2013 saat 17.00’ye kadar sistem tarafından otomatik olarak yapılacağı kaydedilerek, 19-26 Ağustos 2013 tarihleri arasındaki yedek kayıt dönemi içerisinde yedek listeden kayıt hakkı kazanan sıradaki öğrencilerin ilanının her gün saat 19.00’da açıklanacağı bildirildi. 26 Ağustos 2013 saat 19.00 itibariyle kayıt hakkı kazanan adayların kayıtlarının ise 29 Ağustos 2013 saat 17.00’ye kadar devem edeceği belirtildi.

Yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrencilerin, verilen kayıt süresi içerisinde kayıtlarını yaptırmamaları durumunda bu haklarını kaybedeceklerine dikkat çekilerek, “Herhangi bir okula kayıtlı iken yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler bu haklarını kullandıkları takdirde, bir önceki okuldaki kayıtları sistemden otomatik olarak düşer” ifadesi kullanıldı.

Yapılan yerleştirmelerin sonucunda herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilemeyen, yerleştirildiği halde kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptırıp da daha sonra sildiren öğrencilerin sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptırabilecekleri belirtildi.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bağlı okulların açık kalan kontenjanlarına, Ortaöğretime Yerleştirme Puanına (OYP) göre merkezi sistem üzerinden ön kayıt yolu ile 9-16 Eylül 2013 tarihleri arasında ‘2013 Ortaöğretime Yerleştirme Sistemi Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu’nun 2. 9. maddesinde yapılan açıklamalar ve uygulama takvimi çerçevesinde öğrenci alınacağı duyuruldu.

KAYIT HAKKI KAZANAMAYAN ÖĞRENCİLER

Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının ‘çok programlı liselerin (ÇPL) bünyesindeki genel liselerin, imam hatip liselerinin ve meslek liselerinin’ 9. sınıflarına yeni öğrenci kayıtlarının, 12-29 Ağustos 2013 tarihleri arasında e-kayıt sistemi ile elektronik ortamda yapılacağı ifade edildi. Sınavsız öğrenci alan çok programlı liselerin bünyesindeki genel liselere, imam hatip liselerine ve meslek liselerine kayıt yaptırmak isteyenlerin bölge sınırlaması olmaksızın 10 (on) adet okul tercihi yapabilecekleri işaret edildi. Öğrencilerin hem imam hatip liselerine hem meslek liselerine hem de ÇPL bünyesindeki genel liselere kayıt yaptıramayacakları kaydedildi.

SAYISAL VERİLERLE 2013 SBS

Yerleştirme işlemlerine ilişkin sayısal verilere ait liste de Bakanlık tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Bilgilere göre, 904 bin 114 kişi tercih yaparken, 624 bin 490 aday asil kazandı. Devlet okullarında 14 bin 291 adet boş kontenjan kalırken, özel okullarda 21 bin 226 adet boş kontenjan sayısı kaldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız