SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Orta Oyuncuları Yeşilyurt Sahnesinde

0
Güncellendi - 2017-06-09 02:09:32
Orta Oyuncuları Yeşilyurt Sahnesinde
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Tiyatrosu tarafından Ramazan ayı programları için hazırlanan Yeşilyurt Kent Konseyi Kültür Sanat çalışma grubunun organize ettiği orta oyunları gösterileri Cumartesi akşamlarının vazgeçilmezi oldu. Ailece herkes izleyebilsin diye hazırlanan gösterilerde geleneksel Türk tiyatrosundan seyirlik oyun karakterleri; Meddah, Pişekâr-Kavuklu, Hacivat-Karagöz, Nasrettin Hoca, Keloğlan sahnede yerlerini alıyor.

Malatya’da ilk ve tek olma özelliğine sahip amfi tiyatro şeklinde hizmete sunulan Sümerpark içerisindeki Yeşilyurt Belediyesi Açık Hava Sahnesinde yapılan gösterilerde, oyuncular hem geçmişi günümüze taşıyor hem de günümüzden uyarlamalarla yerel ağzı yansıtıp yediden yetmişe herkese güldürüp düşündürüyor. Kurulduğu günden bugüne kadar amaçları doğrultusunda oyunlar hazırlayan belediye tiyatrosunun bu çalışmaları seyirciler tarafından büyük ilgi görüyor.

Tuluat şeklinde hazırlanan bu doğaçlama gösterilerde seyircilerinde oyuna dâhil edilmesi hem oyuncularda hem de seyircilerde büyük heyecan yaratıyor. Zira Geleneksel seyirlik oyunların hemen hepsinin çıkış noktası komedidir. Amaç seyirciyi güldürerek eğitmektir. Oyunların sonunda genellikle anlatılan olaydan alınması gereken ders vurgulanır. Oyunların önceden hazırlanmış metinleri yoktur. Hepsi yüzyıllardan bu yana sürüp gelen sözlü geleneğin ürünüdür. Oyunun konusu bellidir. Oyuncular oyunun akışına uyarak söylenmesi gereken kalıp sözler dışında doğaçlama yaparlar.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu; “Bizler kültür ve sanat çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Buradaki amaçlarımızdan bir tanesi sanatçılarımızı destekleyip onları yukarılara taşımaktır. Bir başka amacımızda sanatseverlerimize aileleri ile birlikte keyifli anlar yaşatmaktır. Ben emeği geçen herkesi tebrik ediyor bize ve bu gençlere destek veren kendisi de bir sanatsever olan Yeşilyurt Belediye Başkanımız Sayın Hacı uğur Polat’a minnettarlığımı belirtmek istiyorum.”

Çobanoğlu son olarak “Ramazan boyunca Cumartesi günleri 22.15’de başlayacak olan gösterilerimize bütün hemşerilerimizi aileleri ile birlikte davet ediyoruz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız