SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Orta Yaşlı Erkekler Kilonuza Dikkat Edin!

A- A+ PAYLAŞ

Uzmanlar, orta yaştaki aşırı kilolu ya da obez olan insanların, ilerleyen yıllarda zayıfladığını ve güçsüzleştiğini söylüyor.

Binden fazla erkek üzerinde yapılan araştırmada, 40'lı yaşlarda kilo alan fakat ileriki yaşlarda bu kiloları kaybedenlerde ölüm ve hastalık riskinin çok yüksek olduğu bulundu.

Zaman'da yer alan habere göre, araştırmacılar obezitenin kardiyovasküler hastalıkların oluşmasında en önemli risk faktörü olduğunu söylediler. Ancak, çalışmalar kalp hastalığı olan daha yaşlı kişilerin aşırı kilolu olmasının biraz koruyucu olabileceğini gösterdi.

Son çalışmada, araştırma ekibi yaşları 25 ile 70'ler arasında değişen erkekleri izlediler. Beklendiği gibi, 40'lı yaşlarında kilo alanların, normal ağırlığında kalanlardan daha kötü prognoza (Hastalık gidişi. Bir hastalığın seyrini, olası gidişini ya da sonuçlarını önceden bilmek) sahip olduğu görüldü. Bu grup aynı zamanda orta yaşta yüksek derecede kardiyovasküler hastalık riski altındadır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız