SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ortada Bir Yarış Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:55:30
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Taha Özhan, "Vahşi terör saldırısı da doğrudan 1 Kasım seçimlerinin tercihlerini değiştirmeye yönelik bir eylemdir. Ancak beyhude bir çabadır” diye konuştu. 

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Taha Özhan, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’ni (MGTC) ziyaret etti. Ziyaretlerinden dolayı AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Taha Özhan’a teşekkür eden MGTC Başkanı Mikail Pelit, yeni dönemde Malatya’nın kayısı sorunu başta olmak üzere diğer sorunların çözümü için aktif bir çalışma beklediklerini söyledi.

Malatya’nın tarım, sağlık ve sanayi şehri olduğunu ifade eden Milletvekili Taha Özhan ise, “İnşallah Malatya’mıza yeni bir üniversite kazandırdığımızda, Malatya aynı zamanda bir eğitim şehri konumuna da bürünecek. 2. üniversite için çalışmalarımız devam ediyor, Meclis açıldığında çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Etrafımızdaki diğer illere kıyasla Malatya 2. üniversitesi olan tek şehrimiz olacak. Beraberinde de Malatya’mıza yapısal bir müdahalede bulunacağız. Hem nüfus, hem göç hem şehir ekonomisi anlamında hem de buradaki sanayi bölgeleri anlamında ciddi bir imkan, altyapı ve insan sermayesi için kalıcı yatırımlar sağlayacağız. 7 Haziran öncesinde de dile getirdiğimiz gibi kayısı üreticilerimizin ürünlerinin ticarileştirilmesi, kayısının sektörleşmesi, ticarileşmesi için de önemli adımlar atacağız. İhracat desteğini sağladık. Orta ve uzun vadede tarımdaki aktörleri güçlü kılacak adımları atacağız. Çiftçilerimize de önemli kredi imkanları sunuyoruz. Onlara finansman sağlıyoruz. Yem de ve gübre de KDV’yi kaldırarak bir rahatlama sağlıyoruz. Özellikler gençlere ciddi imkanlar sağlıyoruz” şeklinde konuştu. Malatya’nın bir sağlık şehri olduğunu ve sağlık yatırımlarının entegre hale gelmesi için çalıştıklarını kaydeden Özhan, onkoloji hastanesinin sözünü aldıklarını belirterek, “Benzer şekilde bir hastane daha düşünüyoruz. Bölge hastanesi olarak hizmet verecek, sağlık tesislerini güçlendirmek için çalışmalarımız sürüyor. Altyapı, toplu konut, sağlık ve eğitime katkılarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“ORTADA BİR YARIŞ YOK”

1 Kasım seçimlerini çok önemsediklerini dile getiren  Milletvekili ve Milletvekili Adayı Taha Özhan, seçimlerde koalisyon hükumeti mi yoksa tek başına iktidarın mı kurulacağı belirleneceğini ifade etti. Ankara'daki saldırısının da 1 Kasım seçimlerinin sonuçlarını etkilemeye yönelik olduğunu savunan “Ya AK Parti iktidara gelecek ya da yeniden bir sancılı dönemi yönetmek zorunda kalacağız. 1 Kasım seçimleri neticesi ile ilgili bir tane tartışma var. 1 Kasım seçimlerinde hangi partinin kaçıncı olacağını gayet iyi biliyoruz. Dolayısıyla ortada bir yarış yok. Türkiye istikrarlı bir şekilde tek parti hükumeti ile devam edecek mi? Yoksa 90’lı yıllarda olduğu gibi bir koalisyon ortamı mı oluşacak ve biz o dönemi nasıl yöneteceğiz sorusu var. İnşallah 1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidarı ve istikrarı görürüz diyorum. Vahşi terör saldırısı da doğrudan 1 Kasım seçimlerinin tercihlerini değiştirmeye yönelik bir eylemdir. Ancak beyhude bir çabadır. Türkiye bu acıları geçmişte çok fazla yaşadı. 1996’dan beri PKK’nın intihar eylemlerini görüyoruz. Çok fazla canımızı da bu şekilde kaybettik. Bu vesile ile yaşamını yitiren vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız