SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ortada Kalan Kurul Kararı..

A- A+ PAYLAŞ

Bakırcılar Çarşısı'nın taşınması için 10 yıl önce alınan karara karşın, değişen hiçbir şey yok.. Konu gündemde dahi değil..

Malatya Valiliği ve Malatya Belediye Başkanlığı tarafından imzalanan ve Bakırcılar Çarşısı'ndaki bazı işyerlerinin kent merkezinden taşınmasını öngören 1 Ağustos 1995 tarihli Malatya İli Hıfzıssıhha Meclisi'nin kararında, Bakırcılar Çarşısı ile şehir merkezindeki çeşitli noktalarda bulunan, Demir doğrama, Sıcak demir ve çilingir, Bakırcı ve kalaycı, Sobacı, Güneş enerjisi imal ve tamir işleri, Mobilya ve oto döşeme atölyeleri, Yün, pamuk, kıl, tiftik yıkama, işleme ve boyama yerleri, Et ve sakatat işleme yerlerinin Aralık 1995 tarihine kadar kent merkezinden taşınması yeralıyor.

Malatya İli Hıfzıssıhha Meclisi'nin kararında, söz konusu işyerlerinin taşınmasının Malatya Belediye Başkanlığı, Sağlık Müdürlüğü ve Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü tarafından müştereken sağlanması istenerek, verilen süre içinde sanayi sitelerine taşınmayan işyerlerinin faaliyetlerinin durdurularak, Malatya Belediyesince mühürlenmesi kararlaştırılıyor. Kararda ayrıca, ikinci sınıf gayri sıhhi müesseselerle çevresine olan zararları giderilemeyen üçüncü sınıf gayri sıhhi müesseselerin bundan böyle, sadece sanayi sitelerinde veya meskenlerden ve insanların ikametine mahsus diğer yerlerden Gayri Sıhhi Müesseseler Yönetmeliğince öngörüldüğü şekilde belirlenecek uzaklıkta açılmalarına izin verilmesine ve Belediyelerin bu konuda azami dikkat ve titizliği göstermelerine karar veriliyor.

Aradan geçen 10 yılık sürede uygulanmayan kararın altında, o dönemde Komisyon Başkanı olarak Malatya Valisi Atilla Osmançelebioğlu, Vali Yardımcısı Osman Günaydın, Belediye Başkanı A. Münir Erkal, Sağlık Müdürü Dr. Süleyman Eser, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gökçen, Bayındırlık ve İskan Müdürü Hasan Karakuş, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sezai Demirel'inde imzaları bulunuyor.

Malatya Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin Bakırcılar Çarşısı ile ilgili olarak aldığı karar metninde "İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisince alınan bu kararlara uymayanlar hakkında 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 9/Ç maddesi, aynı kanunun 66. maddesi delaletiyle Türk Ceza Kanunu'nun 526. maddesi ve 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 20, 21 ve 23. maddeleriyle ilgili yönetmelik hükümleri gereğince cezai işlem yapılacağının basın yoluyla ilan edilmesine,
Oy birliğiyle karar verilmiştir." şeklinde ki uyarıda yer alıyor.

Bakırcılar Çarşısı olarak bilinen bölgedeki işyerlerinin merkez dışına taşınmasına ilişkin girişimler, 10 yıl önceki bu karardan da önce gündeme geldi. Ancak, esnaf taşınma için koşulların bulunmadığı, "toptan" ve "perakende" iş yapanın durumlarının yeterince değerlendirilmediği gibi nedenlerle bu girişimlere karşı çıktı. Ancak hiçbirinden sonuç çıkmadı. Konu "uyutulmaya" bırakıldı, alınan kararlar da "öylece" kaldı..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız