SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ortada Karar Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:32:54
A- A+ PAYLAŞ
 
Ekmekte 300 olarak belirlenen gramajın, her hangi bir karar alınmadan 50 gram düşürülmesinin doğru olmadığını belirten Malatya Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, 200 gram olarak satılan sütlü ekmek içinden gereken denetimin yapılması gerektiğini söyledi. 
 
"VATANDAŞ ŞİKAYETÇİ"
 
Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Büyükelçi, "Malatya Belediyesi MEGSAŞ ilimizde gramaj konusunda karar alınmadan ekmeği 250 grama çekmiştir. Yine Somun Ekmek Fabrikaları'nda böyle bir karar alınmadan ekmeği 250 gramdan çıkartıyorlar. Vatandaşların bu konuda bize şikayetleri geliyor. Yapılan bu uygulama da, Fırıncılar Odası olarak biz bir karar almadık. Somun Ekmek Fabrikaları TSO'ya bağlı. Böyle bir kararın TSO'da alınması gerekiyor. İlimizde halen yürürlükte olan karara göre somun ekmeğin 300 gram olması gerekiyor" dedi. 
 
"KARAR YOK"
 
Denetimlerin neye göre yapıldıklarını bilmediklerini söyleyen Büyükelçi, "Düzgün bir denetim olsaydı, her halde 300 gram uygulanırdı. Malatya'da 250 gram somun ekmek kararı yoktur. Ekmeğin daha önce alınan karara göre 300 gram olması gerekiyor. Ancak 300 gram ekmekte ilimizde bulunmamaktadır" ifadelerini kaydetti. 
 
SOMUNU TSO BELİRLİYOR
 
Somun ekmekte gramaj kararının Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verildiğini ifade eden Büyükelçi, "Biz sadece pide ekmeğin gramajını  belirliyoruz. Mevcut fiyatlar yetmiyor. Malatya'da şuanda somun ekmekte gizli bir zam yapılmıştır. Malatya'da 1.5 yıldan beri sütlü ekmek adı altında 200 gram somun ekmek çıkartılıyor. Bununda ne şekilde çıkartıldığını yetkili denetim birimleri her halde açıklarlar. Çünkü sütlü ekmeğin ayrı bir ambalajda satılması gerekiyor. Sütlü ekmekte ne kadar süt kullanıldı, kullanılmadı bilmiyoruz. Malatya süt hakkını almış oldu her halde. Kontrolle görevli denetim birimleri her halde buna bir cevap vereceklerdir, süt kullanılıp, kullanılmadığı konusunda" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız