SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ortak Adayları: Prof.Dr.Çelik

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi rektör aday adaylarından Prof.Dr. Ramazan Özdemir'in, Prof.Dr. Cemil Çelik'le birlikte hareket etme kararı verdiği, ikilinin ortak adayının Prof.Dr. Çelik olduğu bildirildi.

Akkoza Oteli'nde birlikte basın toplantısı düzenleyen ikili, şu açıklamayı yaptılar:

"Hepinizin bildiği gibi, 18 Haziran 2008 tarihinde, Üniversitemizde rektör adayı belirleme seçimi yapılacaktır.

Rektörlük seçimi, aylardan beridir Malatya'mızın neredeyse birinci gündemine oturmuştur. Sadece öğretim üyeleri ve üniversite çalışanları değil, tüm Malatya halkının da merakla beklediği ve konuştuğu bir konu haline dönüşmüştür.

Hiçbir üniversitenin rektörlük seçimi, İnönü Üniversitesi kadar toplum gündemine oturmamıştır. Bunun nedenini sevgili Malatya halkı çok iyi bilmektedir.

Bu seçim sürecinde, rektör adaylığını ilan eden iki Malatyalı öğretim üyesi olarak;. Üniversitemizin sorunları ve geleceği konusunda aynı görüşleri paylaştığımızı anladık.
Öğretim üyelerimizin ve kamuoyumuzun, Üniversite sorunları ve çözümleri açısından birbirinden farklı düşünmeyen bizlerin, birlikte hareket etmesi konusunda yoğun taleplerini gördük ve bunun gerekliliğine inandık.

Bu sürece katkısı olan herkese müteşekkir ve minnettarız.
Bu birlikteliğin amacı, tüm öğretim üyelerimizin desteği ile, Üniversitemiz için bir barış projesini hayata geçirmektir.

Üniversitemizin gelişmesine katkı sağlayacak bu güzel kararımızı siz değerli basın mensuplarımız aracılığı ile Malatya'mızla ve kamuoyumuzla paylaşmak istedik.

Rektörlük seçim süreci ve devamında, Prof. Dr. Cemil Çelik ve Prof. Dr. Ramazan Özdemir olarak birlikte hareket etmeye karar verdik. Birlikteliğimizin ortak adayı olarak Prof. Dr. Cemil Çelik'i uygun gördük.

Bu birleşme kararının Üniversitemiz, Malatyamız ve Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Yüce Atatürk'ün gösterdiği doğrultuda, bilimin ve aklın ışığında, Üniversitemizin huzuru, barışı, bilim ve teknolojide ileri götürülmesinden başka bir yol görmediğimizi kamuoyumuza ilan ediyoruz."

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi, aynı zamanda Türk Kardiyoloji Derneği Girişimsel Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, “Çelik ile birlikte hareket etme kararını verdik. Birlikteliğimizin ortak adayı olarak Prof. Dr. Cemil Çelik’i uygun gördük” dedi.

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu’nda görevli (TÜBİTAK) Prof. Dr. Cemil Çelik ise, “Çekilme yok birleşme var. Çekilenin diğerine yol verme şeklinde değil, proje ve beyinlerini birleştirmektir. Birinin diğerine feragat ederek çekildiği algılanmasın“ şeklinde konuştu.

"ÇEKİLMİŞTİR.."
Öte yandan, rektör aday adaylarının özgeçmiş ve seçim bildirgelerinin yayınlandığı İnönü Üniversitesi resmi internet sitesinde, ortak açıklamanın ardından Prof.Dr. Ramazan Özdemir'in bulunduğu yere "12.06.2008 TARİHİNDE PROF. DR. CEMİL ÇELİK LEHİNE REKTÖR ADAYLIĞINDAN ÇEKİLMİŞTİR." yazısı konuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız