SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ortak Akıl Arayışı

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sivil toplum kuruluşları ile başlattıkları danışma toplantılarının sonuncusunu basın kururlaşlarının temsilcileriyle sürdürdü.

Konuya ilişkin Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten şöyle:

"29 Mart seçim çalışmaları sırasında Malatya’yı ortak akılla yöneteceklerini söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’da bulunan çeşitli sivil toplum kuruluşları ile başlattığı istişare toplantıları doğrultusunda 6 Temmuz Pazartesi günü de akşam yemeğinde Malatya’daki basınla ilgili Cemiyet ve Dernek Başkanları ile istişare toplantısında bir araya geldi.

Makro düzeyde Malatya’nın geleceği, vizyonu ve ufkunun ne olması gerektiğinin tartışıldığı toplantıya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Başkan Yardımcıları ile Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, MAGDER Başkanı Orhan Çekin, Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Bülent Kutlutürk, Radyocular Derneği Başkanı Sinan Cavlak, İnternet Haberciler Derneği Başkanı Murat Çelik ve Doğu ve Güneydoğu Radyo ve Televizyoncular Yayınları Derneği Genel Başkan Vekili Ahmet Zafer katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 29 Mart seçimleri öncesinde istişareye açık olacaklarını ve ortak akıldan istifade edeceklerini söylediklerini, bu amaçla da bu toplantıları düzenlediklerini söyledi. Makro düzeyde Malatya’nın geleceği, vizyonu, ufku ne olmalı? Konusunu tartışmak istediklerini belirten Başkan Çakır, ilk toplantıyı basınla ilgili Cemiyet ve Dernek Başkanlarıyla yaptıklarını, daha sonra diğer basın kuruluşlarıyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla periyodik olarak yapmak istediklerini belirtti.

İlk aşamada hedef, ufuk ve vizyon belirleme, daha sonra da proje hazırlamak istediklerini kaydeden Çakır, “İlk toplantıda makro düzeyde Malatya’nın geleceği ne olmalı, 30-40 yıl sonrası hedefleri ne olmalı, nasıl bir Malatya özlemi olmalı? Bunu konuşalım istedik. Daha sonraki süreçlerde de proje bazında konuşabiliriz” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın konuşmasının ardından toplantıya katılan Cemiyet ve Dernek Başkanları Malatya’nın geleceği ile ilgili neler yapılabileceğine dair görüş ve önerilerini ilettiler.

Böyle bir düşüncenin Malatya için çok önemli olduğunu belirten Cemiyet ve Dernek Başkanları, bu organizasyondan dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ettiler.

Cemiyet ve Dernek Başkanları ana başlıklar halinde özetle; Malatya’nın Türkiye’nin 15. büyük kenti olduğunu, doğu ile batı arasında bir kavşak konumunda olduğunu, kaliteli beyin göçü verip, aşırı göç aldığını ancak son yıllarda gerekli atılımları gerçekleştiremediğini, şehrin tek merkezde sıkıştığını, batı yönünde Beylerderesinin şehrin gelişimini engellediğini, trafik sorunun olduğunu belirterek, şehrin açılması, alt merkezlerin kurulması, yeni imar alanlarının açılması, geleceğe dönük uzun süreli plan ve projelerin yapılmasının, sosyal, kültürel ve sanatsal hayatın zenginleştirilmesi, Belediye Şehir Tiyatrosu’nun kurulmasının, yaşamın cezp ediği bir hale getirilmesi ve Malatya’nın insanların tatmin olabilecekleri bir kent haline getirilmesi gerektiğini ve yapılacak olan hizmet ve yatırımlarda destek olacaklarını söylediler..

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın ikinci toplantıyı 9 Temmuz Perşembe günü Yerel Televizyonların Yönetim Kurulu Başkanları ve Yöneticileriyle yapacağı bildirildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız