SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ortak Akıl Hareketi Mitingi

A- A+ PAYLAŞ

Ortak Akıl Hareketi’nin ilkini Malatya’da yapacağı miting ile ilgili olarak değerlendirmeye yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Bu miting Türkiye’nin geleceğini aydınlatma mitingidir. Herkese çağrıda bulunuyorum; bürokratik oligarşi değil demokratik katılım için mitingimize herkesi, hangi görüşte olursa olsun davet ediyorum” dedi. Cumartesi günü Kernek Meydanı'nda yapılacak olan miting saat 16.00'da başlayacak. 25 ilden katılım olacak.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Eğitim-Bir-Sen Malatya Şubesi’nde yaptığı basın açıklamasında, Ortak Akıl Hareketi Malatya Mitingi hakkında bilgi verdi.

Gündoğdu, “Ülkemizin toplum mühendislerinin zorlamasıyla sürüklendiği bu sürece duyarsız kalamazdık. Yüzlerce sivil toplum örgütü ile dünya görüşü ne olursa olsun, milli iradeye inanan herkesin katılımıyla oluşturduğumuz Ortak Akıl Hareketi’nin ilk mitingini Malatya’dan başlatıyoruz. Ortak Akıl Hareketinin amacı; demokrasinin önündeki engellerin kaldırılması, yeni bir sivil Anayasa yapılması, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözüne rağmen, demokrasimizin gelişmesini engelleyen sürece, karşı durulmasıdır. Kuvvetler ayrılığı ilkesine göre yasama, yürütme, yargı her kurum kendi işini yapmalıdır. Birileri, Anayasaya rağmen ‘ben istersem uymayabilirim’ tarzıyla dün 367 dayatmasıyla karşımıza çıkmıştı. Bugün de aynı zihniyet milli iradeyi yok sayan tutumuyla yine karşımızdadır. Bu gidiş Milletin Meclisinin Yasama yetkisini kullanamayacağını gösteriyor. Ortak Akıl bunun karşısındadır” ifadelerini kaydetti.

İlk mitingin 28 Haziran Cumartesi günü Malatya’da Kernek Meydanı’nda yapılacağını belirten Gündoğdu şunları söyledi:

“Bu hareket siyaseti de kollayan, tüm siyasi partilere de katkı sağlayacak bir harekettir. Partiler üstü ve bütün siyasi parti ve sivil topluma katkı sağlayacak bir harekettir. Siyaset kurumu başta olmak üzere siyaseti destekleyen millet iradesine sahip çıkan bir harekettir. Biz sivil toplum örgütleri olarak yıllardır çalışanları temsil etmekteyiz. Tamamımız, siyasi iktidarlar karşısında temsil ettiklerimizin haklarını korumaya çalıştık ve çalışıyoruz. Birileri on yılda bir çıkıp siyasi partileri de yok sayan bir darbe yapıyor. Bütün siyasi partilerimize çağrıda bulunuyorum. Bu miting Türkiye’nin geleceğini aydınlatma mitingidir. Herkese çağrıda bulunuyorum; bürokratik oligarşi değil demokratik katılım için mitingimize herkesi, hangi görüşte olursa olsun davet ediyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız