SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ortak Akıl" Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da Dünya Gazetesi ve Garanti Bankası işbirliği ile düzenlenen "Ortak akıl" toplantısı TSO binasında yapıldı. 
  
Toplantıya Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MESOB Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, işadamları dernek temsilcileri ile işadamları katıldılar.
  
Toplantıyı Prof. Dr. Kenan Mortan yönetirken, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya'da sivil toplum kuruluşlarının ortak akılla hareket etiğini ifade ederek, bunun sağlanmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Erkoç, Malatya'nı bölgede en çok yatırım ve teşvik alan il olduğunu kaydederek, yatırımlar konusunda önemli bir noktaya gelen Malatya'nın gelişmişlik bakımında daha hak ettiği yere gelemediğini ve yolun başında olduğunu ifade etti. 
  
Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten ise, Malatya'nın büyükşehir olması ile yatırım ve imar düzeninin daha işler hale geleceğini belirterek, il belediyesi çevresinde bulunan belde belediyelerindeki imar düzeninin Malatya'nın büyükşehir olması ile birlikte bütünlük kazanacağını ve Malatya'da yaşam kalitesinin artacağını söyledi. Pilten, Şeker Fabrikası alanında Malatya Belediyesi'ne devredilen alanın Malatya Yaşam Merkezi olarak düzenleneceğini söyleyerek, içerisinde spor salonları, toplantı salonları ve kültür etkinliklerin bulunacağı projenin 2012 yılında ihaleye çıkartılacağını ifade etti.
  
MESOB Başkanı Şevket Keskin ise, Malatya'nın sorunlarını hep aynı olduğu belirterek, herkesinde aynı sorunları dile getirdiğini belirtti. Keskin, Malatya'nı büyükşehir olması ile birlikte sorunların bitmeyeceğini ve özellikle ilçe ve beldelerde yatırmaların ve imkanların artırılması gerektiğini söyledi. Keskin nüfusu 2 bin ile 8 bin arasında değişin ilçelerdeki göçün engellenmesi için mutlaka ilçe ve belde bazında da yatırım yapılması gerektiğini ifade etti.
  
Toplantıya katılanlar, Malatya ile ilgili görüş ve düşüncelerini dile getirdiler. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız