SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ortak Bir Standart İçin.."

0
Güncellendi - 2016-04-29 22:28:44
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya'da 5 ilin  İnsan Hakları Kurulları üyelerine Kadın Hakları Eğitim Semineri verildi. 

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu tarafından Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen İnsan Hakları Kurullarının Desteklenmesi ve Kadın Hakları Projesi çerçevesinde İl İnsan Hakları Kurulları üyelerine Kadın Hakları Eğitim Semineri verildi.

Bir otelde düzenlenen seminere Elazığ, Tunceli, Malatya, Adıyaman, Sivas illerinde İnsan Hakları Kurul Üyeleri ile masa görevlileri katıldı.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, seminerin açılışında insan haklarının, insanın değerini, onurunun koruyan, insanca yaşamasını sağlayan üstün nitelikli ahlaki değer olduğunu belirterek, insanların eğitim, sağlık, ulaşım gibi hak ve hürriyetlere sahip olarak doğduğunu söyledi.

ValisüleymankamçıKadına yönelik şiddet ve kadının sosyal hayatta tecrit edilmesinin insan hakları ihlalinden biri olduğunu kaydeden Kamçı, kadınların üretime ve yönetime katılma imkanı bulduğu ülkelerde toplumsal gelişmenin hız kazandığını ifade etti.

İletişim Uzmanı Pınar Alkan ise projenin 2 milyon avroluk bütçesiyle 2 yıldır devam ettiğini kaydederek, ülke çapında eğitim seminerleri verdiklerini burada ise seminerlerin 9'uncusunu yaptıklarını söyledi.

Alkan, yaptıkları çalışmalar arasında, İnsan Hakları Kurularının kendilerine ulaşan, insan hakları şikayetleriyle ilgili ortak bir standart üzerinden bu şikayetlerin alınarak, değerlendirilmesine yönelik bir sistemin kurulmasının yer aldığına işaret etti.

İnsan Hakları Uzmanı Sara Cocci de projenin eğitim amaçlı olduğunu, Türkiye ve İnsan Hakları Kurullarının ihtiyaçlarını anladıktan sonra eğitim seminerlerinin başladığını aktararak, düzenlenen seminerlerle kanaat önderlerinin eğitimlerinin tamamlandığını söyledi.

İnsan Hakları Kurul Üyelerine eğitim vermeye başladıklarını kaydeden Cocci, "Eğitimler kadın hakları veya toplumsal cinsiyet eşitliğine odaklanıyor. Toplumda farkındalık oluşturmak için resim ve fotoğraf yarışmaları organize edildi." dedi.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Uzmanı Ezgi Kaşkaval, Türkiye İnsan Haklar Kurumunun isminin 20 Nisan'da yürürlüğe giren kanunla değiştiğini belirterek, kanunla kurumlarının yeni bir misyon üstlendiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından seminere geçildi.

A.A.

b1

b2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız