SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ortak Çalışabiliriz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:18:12
A- A+ PAYLAŞ

Tayvan Ankara Büyükelçisi James C.H. Chen, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’u (MTSO) ziyaret etti. Ziyarette, ticari ilişkilerin arttırılması temenni edildi. 

Ziyarette konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, iki organize sanayi bölgesinde 265 fabrikada 17 bin kişinin çalıştığını, organize sanayi bölgesinde tekstil ve gıda ağırlıklı fabrikalar bulunduğunu bildirdi. Malatya’nın dünyaca meşhur kuru kayısısının yaklaşık 100 ülkeye ihraç edildiğiğni, yılda 350 milyon dolar döviz girdisi sağlandığını söyleyen Erkoç, kayısıdaki ihracat miktarını 600 milyon dolarlara çıkarmak için çaba gösterdiklerini vurguladı. Ertoç, “Malatya ile Tayvan iş adamlarını buluşturup, ortak yatırıma girme noktasında da çalışma yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin de yaptığı kısa konuşmada, Türkiye’nin 2023 yılı hedefinde dünyanın ekonomisi en iyi olan 10 ülke arasına girmek istediklerini belirterek, “Tayvan ile yıllık 2,3 milyar dolarlık ticari hacmin en az iki katına çıkarılması gerekir. Gerek Ticaret ve Sanayi Odası ve gerekse MÜSİAD olarak iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da arttırılması için çaba göstereceğiz” dedi.

Tayvan Ankara Büyükelçisi James C.H. Chen ise, Malatya Tarım ve Hayvancılık Fuarı için eşiyle Malatya’ya geldiğini ifade ederek, “Ticaret ve Sanayi Odası ‘nı ziyaret ettim. Haziran ayında ülkemizde düzenlenecek gıda fuarına davet etmek istedim. İki ülkenin birbirine uzak olması nedeniyle birbirimizi fazla tanımıyoruz. Karşılıklı işbirliğini arttırmak için üzerimize düşeni yapmalıyız. Ticareti en iyi noktaya taşımak için öncülük yapmak istiyoruz. Ülkemizde düzenlenecek gıda fuarında kayısınızı daha profesyonel olarak tanıtabilirsiniz" diye konuştu.

MTSO Başkanı Erkoç, Tayvan Ankara Büyükelçisi James C.H. Chen’e tepside kuru kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız