SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ortak Değerler Üzerinde Bütünleşmemiz Gerekiyor"

0
Güncellendi - 2017-06-26 20:46:36
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP Malatya İl Teşkilatı, Ramazan Bayramı dolayısıyla parti il binasında bayramlaşma töreni düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Teröre, bu insanlık suçuna karşı hepimizin bir arada durması gerekiyor. Hep birlikte terörü lanetlemeliyiz. Şiddetle terörü her platformda lanetlememiz gerekiyor. Terör karşısında da millet olarak mutlaka birliğimizi, beraberliğimizi korumalıyız” dedi.

CHP Malatya İl Teşkilatı, Ramazan Bayramı dolayısıyla parti il binasında bayramlaşma töreni düzenledi. Bayramlaşma törenine; Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, muhtarlar ve partililer katıldı.

Bayramlaşma töreninde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, herksin bayramını kutlayarak, “Cumhuriyet Halk Partisi büyük, çok köklü bir aile. Bu köklü, büyük aile hem kendi içerisinde hem de aramızda olan dostlarımızla bayramlaşıyoruz. Malatyalıların, bütün halkımızın bayramını yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“BİRLİĞİMİZİ VE BERABERLİĞİMİZİ KORUMALIYIZ”

Bayramlaşma programı öncesi mezarlık ziyaretinde bulunduğunu anlatan Kiraz, “10 Ekim Gar katliamında kaybettiğimiz gençlerin mezarlarını ziyaret ettim. Daha sonrada yakın zamanda şehit verdiğimiz Malatyalı Yarbay Songül Yakut’un mezarını ziyaret ettik. Son dönemde huzursuzluğun olduğu, terörün arttığı ve her gün şehit haberleriyle karşılaştığımız buruk bayramlar geçiriyoruz. Teröre, bu insanlık suçuna karşı hepimizin bir arada durması gerekiyor. Hep birlikte terörü lanetlemeliyiz. Şiddetle terörü her platformda lanetlememiz gerekiyor. Terör karşısında da millet olarak mutlaka birliğimizi, beraberliğimizi korumalıyız. Hangi siyasi partiye ya da düşünceye sahip olursak olalım bu ortak değerler üzerinde mutlaka hepimizin bütünleşmesi gerekiyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz” şeklinde konuştu.

Kiraz, Ramazan Bayramı’nın huzura, birlik, beraberlik, kardeşlik ve barışa vesile olmasını temenni ederek, şunları söyledi: “Terör sonucu anaların gözyaşı dökmediği, gencecik askerlerimiz ve emniyet mensuplarımızı, kardeşlerimizi, sivil vatandaşlarımızı kaybetmediğimiz; yoksulluğun, yokluğun son bulduğu, insanların ekmek bulabildiği, güzel ve bir arada yaşayabileceğimiz günler diliyorum.”

AĞBABA’NIN MESAJI OKUNDU

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, bayramlaşma törenine katılamayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın mesajını da okudu.

Ağbaba, mesajında, “Adalet yürüyüşümüzün 11.gününde Bolu'dan sizleri selamlıyorum. Biz, bu topraklara adalet gelmezse hiçbir bayramın ağız tadıyla kutlanamayacağını biliyoruz. Bu yüzden 80 Milyonun ihtiyacı olan mutlu ve huzurlu bir Türkiye için yollardayız. Türkiye’de asıl bayram barışın, dostluğun, kardeşliğin hakim olduğu zaman, tarafsız ve bağımsız adaletin işlediği zaman kutlanacaktır. Biz yurttaşlarımızın bu özlemlerinin son bulduğu bir Türkiye için mücadele ediyoruz. Bu duygularla Ramazan Bayramı’nın tüm ülkemize güzellikler getirmesini diliyor, İl bakanlığımızca gerçekleştirilen bayramlaşmaya katılan hepinizi saygıyla selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.

“BAYRAMLAR SEVİNÇ GÜNÜDÜR”

Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ise İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek, “Huzur, kardeşlik, dostluk egemen olur. Malatya’mız başta olmak üzere bütün İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ülkemizde birlik, beraberlik, kardeşlik olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da, bayramların sevinç günü olduğunu kaydederek, “Bayramlar birlikteliğin, beraberliğin doruğa çıktığı günlerdir. İnşallah bu günler ülkenin birlikteliğine, beraberliğine, kardeşliğine vesile olur. Herkesin bayramını gönülden muhabbetle kutluyorum” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız