SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ortak Kanaatla Belirlenecek"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:53:41
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya merkez ilçe Yeşilyurt’un kongre ve seçiminin 14 Aralık Pazar günü saat 10,00’de Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenecek olması nedeniyle Akkoza Otel’de basın açıklaması yapıldı.

Burada konuşan AKP Malatya İl başkanı Bülent Tüfenkci, “AK Parti’de kongreler delege seçimleri üzerinden değil, kongreler sadece şölen havasında geçer ve aynı zamanda yeni arkadaşlarımızın katılması, yeni heyecanların, yeni tatların bu kongrede seçilmesine vesile olur. Esasında kongreden önce gerekli çalışmalar yapılır, istişareler yapılır ve genel merkez tarafından bir arkadaş üzerinde karar kılınarak hep beraber kongreyi gerçekleştirmiş oluruz. Bu kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk siyasetine kazandırmış olduğu bir yöntem ve bugüne kadar da AK Parti’de başarıyla uygulandı. Ben öyle tahmin ediyorum ki bundan sonraki emareleri ve belirtileri görülüyor. Diğer siyasi partilerde buna benzer metotları seçmeye başladı.

Bunun mahsurları var diyenler var. Tam demokratik yansıma oluşmuyor diyenler var. Ama AK Parti’nin siyasete kazandırmış olduğu bu usul AK Parti’de başarıyla uygulanmaktadır ki, 870 ilçede de buna benzer çalışmalar yapıldı. Bugüne kadar 820 ilçe kongremizi gerçekleştirdik. İl kongreleri başladı. İl kongrelerinde de yine aynı yöntemle aday belirleme ve kongreye gitme usulüyle gidilecek” ifadelerini kullandı.

Kongrelerde AKP’nin kendi içerisinde sürekli değişimi ve dönüşümü gerçekleştiren bir parti olduğuna dikkat çeken Tüfenkçi, “Sürekli aynı yönetimlerle her kongrede devam eden bir parti değil. Kongrelerde kendisini en az üçte ikisini veya üçte birini, bazen yarısını yenileyerek gidiyor. Esasında 13 yıllık mazimize baktığımızda bütün kademelerde bu böyle olmuştur. Genç olmasına rağmen dinamizmi de içerisinde taşıyan bir partidir. Ve bu dinamizm devam ettiği sürece ben yine öyle tahmin ediyorum ki yine Türkiye’de birinci parti olma noktasında teşkilatlar ellerinden geleni yapacaktır. Yeşilyurt Kongresi, Battalgazi Kongresi, il kongreleri, diğer ilçe kongrelerimiz hep bu minval üzerinden yönetimleri ve ilçe başkanlarımızı da kendi içerisinde yenileyerek yeni arkadaşlarımızla beraber yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Bir basın mensubunun "İl Başkanlığı seçiminde bir noktaya gelindi mi?" sorusu üzerine Tüfenkci, “İl Başkanlığı seçimi 18 Ocak’ta yapılacak. Ancak şu anda somut çalışmalar yok. Genel Merkezimiz ilçe seçimleri bittikten sonra böyle bir çalışma yapmayı uygun gördü. Doğru da. Çünkü netice itibariyle il başkanları, ilçe başkanlarıyla beraber çalışacak. İlçe başkanlarının tamamı belirlendikten sonra onların da fikri alınarak, belediye başkanlarımızın, yönetimlerimizin, gençlik ve kadın kollarımızın ve ilimizde bulunan kanaat önderleri ve sivil toplum örgütlerinin de görüşleri alınarak ortak kanaat neticesinde bir arkadaşımızı bu göreve layık görecekler. Biz de onun arkasında çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Bayram Taşkın ise, “Bir buçuk yıllık görev süresinin sonuna geldik. Partimizin Türkiye çapındaki 5. Olağan büyük kongre hazırlıkları iller bazında devam etmektedir. Bu bağlamda Malatya’mızın ilçeleri için de ilçe kongreleri sür'atle devam ediyor. İnşallah nasip olursa Pazar günü Yeşilyurt ilçemizin kongresini Belediye Konferans salonunda sabah saat 10.00’da başlamak üzere icra edeceğiz. Bütün Malatyalı hemşerilerimizi kongremize davet ediyorum” dedi.

Pazar günkü kongrede başkanlık için tek aday olarak girecek olan Av. Muhammet Emin Yalçınkaya ise, “Pazar günü yapılacak olan kongremizin şehrimiz ve hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Kongreyle birlikte yeni bir görevin eşiğindeyiz ancak yeni değiliz, bu sorumluluğun farkındayız. Sadece yükümüz artıyor ama daha önceki çalışmalarımızda olduğu gibi hep beraber bu şehre hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız