SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ortak Kazığı İddiası!

A- A+ PAYLAŞ

Savcılığa başvuran iki kişi, bankadan kredi çektikleri ortaklarının, ödeme planının olduğu imzalı kağıdın yarım sayfalık boşluğunu kullanarak kendilerine 200 bin YTL borç çıkarttığı iddiasıyla şikayetçi oldular.

Akpınar Mahallesi’ndeki bir işyerinin ortakları olan 47 yaşındaki Z.A. ve 50 yaşındaki M.A.’nın şikayetçi olduğu, 40 yaşındaki E.D.’nin gözaltına alındığı, H.A. ve A.A.’nın da arandığı “Özel Belgede Sahtecilik” iddiası polis vukuat raporu’nda şöyle anlatıldı:

“C.Başsavcılığına müracaat eden müştekiler, ortakları olan H. A. birlikte Finansbanktan kredi çektiklerini, kredi çektikten sonra bankanın 3 adet ödeme planı çıkarttığını bu belgeleri birlikte imzaladıklarını imzalanan ödeme planı ile imza atılan kısım arasında yarım sayfa boşluk bulunduğunu, bu belgelerin bir tanesini H. A. aldığını, belgenin alt boşluk kısmına H. A. ve eniştesi E. D. 200.000.00 YTL borç aldıklarını belirtir belge düzenleyerek icraya verdiklerini, icradan gelen belge üzerine bankada imzalamış oldukları belgeyi kontrol ettiklerinde ödeme planındaki boşluğu görerek bu belgenin kullanılmış olduğunu anladıklarını beyanla şikayetçi olmuşlar, şüpheli E. D. alınan ifadesinin ardından göz altına alınmış olup, firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalara başlanılmıştır.”

UMREDEN DÖNÜNCE..
Bu arada, 27 yaşındaki A.A. da polise başvurarak, ortak olduğu 20 yaşındaki Y.K. tarafından dolandırıldığı iddiasında bulundu. Olay, polis raporunda “17.11.2008 müracaatta bulunan müşteki ifadesinde, şüpheli ile 25.000.00 YTL karşılığında ortak olduğunu ve umreye gittiğini giderken şüpheliye 1.500.00 YTL. ve 2.000.00 YTL hamiline yazılı çek verdiğini, Umreden geri geldiğinde şüphelinin 2.000.00 YTL’lik çek altın aldığını, 1.500.00 YTL ne yaptığını bilmediğini, yaptığı araştırmalarda şüphelinin çeşitli işyerlerinden ve arkadaşlarından toplam 14.000.00 civarında parayı alarak kullanmış olduğunu şikayetçi olduğunu beyan etmiş, konu ile ilgili olarak şüphelinin ifadesi alınmış, hazırlanan tahkikat evrakı adli mercilere ikmalen gönderilecektir.” ifadesiyle yeraldı.

MÜHENDİS ŞİKAYETÇİ..
Öte yandan Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran 28 yaşındaki makine mühendisi M.Ş., doğalgazi işiyle uğraştığını, 25 yaşındaki O.Ç. adlı şahısla 2 adet kombi satışı ve 1 adet kombi montajı proje çizimi için 3 bin 600 YTL’ye anlaştıklarını, ancak bir gün sonra şahsın dairesinden taşınmış olduğunu, nereye gittiğini bilmediğini, telefonlarına da cevap vermediğini belirterek şikayetçi oldu. Polis O.Ç.’yi arıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız