SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ortak Kültürümüz Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:58:48
A- A+ PAYLAŞ

Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf, Filistinlilerin yüzde 23’ünün İsrail zindanları ile tanıştığını ve halen İsrail’in elinde 8 bin Filistinlinin tutuklu bulunduğunu belirtti. 

Adalet ve Kalkınma Partisi Kadın Kollarının ve İnönü Üniversitesi’nin düzenlediği konferanslara katılmak üzere Malatya'ya gelen Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf, Vali Vasip Şahin’i ziyaret etti. Ziyarette Adalet ve kalkınma Partisi İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile partinin Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt da hazır bulundu.

Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf, ziyarette yaptığı konuşmada, “Malatya’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğumu bildirmek istiyorum. Bu Malatya’ya ilk ziyaretim. Tahmin ediyorum, bundan sonra da geleceğim. İnşallah ortak çalışma içerisine gireceğiz. Öncelikle Malatya halkına Filistin davasına gösterdikleri ilgi ve alakadan, yaptıkları yardımlardan dolayı takdirlerimi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

"Ortak Kültürümüz Var"

Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf, “Biz Filistinliler Türkiye’de olduğumuzda kendi memleketimizde ve aile efradımızın içerisinde olduğumuzu görüyoruz. Türk halkı ile Filistin halkını bir araya getiren ilişki çok eski bir tarihe dayanır. Ortak tarihimiz ve ortak kültürümüz var. Osmanlıdan sonra, Osmanlının muhafazasından çıktıktan sonra Filistin halkı bunun bedelini hürriyeti için kanı ve canıyla ödemektedir. Filistin’in kendi kendine yettiği dönem sadece Osmanlı dönemidir. En rahat dönem, Osmanlı dönemiydi. Osmanlıdan sonra İngilizler girdi, sonra Yahudileri getirdiler. O günden bugüne Filistin hürriyeti ve Filistin bağımsızlığı için mücadeleye devam ediyoruz. Türk halkının Filistin halkıyla, Türk hükümetinin de Filistin hükümetiyle olan diyaloglarından dolayı, birlik ve beraberliklerinden dolayı biz gerçekten gurur duyuyoruz. Ben 7 yıldır Türkiye’deyim. Ben gerçekten bu süre içerisinde Türk halkının Filistin davasına bakışını, mukaddes dava olarak hissettim. Biz bazen de Türklerin bizlerden daha Filistinli olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.

"Yapmacık Gözyaşı Değildir"

Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi, Türkiye’nin iki tane vatan problemi vardır. Birisi Kıbrıs, birisi de Filistin’dir. Bu da bugüne kadar Filistin sorununa, Filistin halkına, Filistin devletine verdikleri önemi ve değeri tescillemiştir. 'One minute' tepkisi, Filistin halkını savunan bir haykırıştır. Filistin halkına yapılan zulme karşı bir haykırıştır. Ben iki defe Sayın Başbakanımızın yanındayken onun gözlerinden akan yaşlara şahit oldum. Gözlerden gözyaşı çıktığı zaman bu bir yapmacık gözyaşı değildir, bu hissettiklerinin neticesinde çıkar. Bu duygu ailevi duygudur, kardeşlik duygusudur. Bu da bizim bir millet olduğumuza dalalet eder. Bu vesileyle tekrar Türk halkına ve Türkiye hükümetine teşekkür ediyorum. Bize açık siyasi destek veriyorlar. Aynı şekilde Türkiye’den iktisadi yardımlar da alıyoruz.”

"Yüzde 23'ü İsrail Zindanlarında"

İsrail hapishanelerinde şu anda 8 bin Filistinlinin bulunduğunu belirten Maarouf, “Şu ana kadar İsrail hapishanelerinde esir edilen toplam Filistinli sayısı 750 bin kişidir. Bugüne kadar Filistin halkını yüzde 23’ü İsrail zindanlarına girmiştir. Filistinli esirler gerilerinde aç ve perişan ailelerini bıraktı. Biz de onların ailelerine sahip çıkmak istiyoruz. Ramazan ayında Esirler Haftası’nı düzenlemezin sebebi esirlerin ailelerine yardım etmektir” diye konuştu.

Maarouf, Ramazan ayında düzenleyecekleri Esirler Haftası yardım kampanyasına destek beklediklerini söyledi.

“Filistin Halkının Yanındayız”

Vali Vasip Şahin ise, “Kendisine misafirimiz demek istemiyorum; en az Malatyalılar kadar Malatyalı ve ev sahibidir. Filistin bizim, kendi içimizdeki öz açımızdır. Bütün Türk milletinin olduğu gibi, Malatyalılar olarak her zaman Filistin halkının yanındayız. Acılarını içimizde hissediyoruz. Temennimiz Filistinlilerin kıyamete kadar kendi özgür bayrakları altında yaşamalarıdır. Hem devlet ve hem de millet olarak bir Filistinlilere yardım etmeye ve elimizdeki imkanlarla onların yanında olmaya çalışıyoruz. Ramazan ayında Malatyalılar gereken yardımı yapacaktır. Malatya bu konuda çok duyarlıdır. Şu anda Malatya’daki sivil toplum kuruluşları Suriye’deki olaylardan dolayı zarar görenlere sürekli yardım topluyor. Sivil toplum kuruluşlarınca Suriye’ye yapılan yardımlar, zannediyorum, Marmara ve Van Depremi'nde gönderilen yardımlardan çok daha fazla oldu” diye konuştu.

 BELEDİYEYİ ZİYARET

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamında ziyaret eden Filistin Büyükelçisi Maarouf, “Filistin için Türkiye, bizim yaptığımızdan daha çok çalışıyor. Eğer Türkiye'nin güçlü desteği olmasaydı Filistin'de elde edilen hiçbir başarı belki olamayacaktı. BM'de Filistin devletinin tanınmasının yegane sebebi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir"dedi.

Türk halkının Filistin halkının sadece arkadaşı değil öz kardeşi olduğunu söyleyen Maarouf, "Çok sayıda Türk, Filistin'i savunurken Filistin'e defnedildi. Birçok Filistinli de Osmanlı Devleti'ni müdafaa adına burada bu topraklarda şehit oldu. Çanakkale'de bizim 76 tane Filistinli şehidimiz var. Bunun için biz tek milletiz, tek devletiz. Biz Osmanlı cübbesini çıkardığımızdan beri, Osmanlının yıkılışından bugüne kadar İngilizlerin sömürgesi ile birlikte kan bedeli ödüyoruz"dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise , “Filistin davasını Türk halkı kendi davası gibi görüyor. Bizim arzumuz Filistin'in kendi içerisinde de tek vücut ve birlik olmasıdır. İnşallah kısa zaman içerisinde Filistin'in haklı davasında İslam Alemi'nin vermiş olduğu destek ve güç ile bağımsızlığına kavuşacağına yürekten inanıyorum. Bugün Filistin davasında atılan her adım Türk halkı tarafından yakinen izleniyor. Oradaki acıları yüreğimizde hissediyoruz. Filistin halkının bu zulümden kurtularak dünyada kabul gören bağımsızlığını kazanmış güçlü bir ülke haline gelmesini yüce Allah'tan temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız