SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ortak Noktamız Malatya"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:01:06
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Veli Ağbaba, Ankara’da eğitim gören Malatyalı üniversite öğrencilerini mecliste konuk etti.

CHP Milletvekili Veli Ağbaba, Malatyalı üniversite öğrencileriyle TBMM’de bir araya geldi.Ağbaba, Ankara’da öğrenimlerine devam eden üniversite öğrencilerine meclis çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

“TAKDİR EDİLECEK BİR ÇALIŞMA”

Ağbaba’nın konuğu olarak TBMM’ye gezen öğrenciler CHP Grup Başkanvekilleri Emine Ülker Tarhan ve Muharrem İnce ile de bir süre görüştüler. CHP Grup toplantı salonunda CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce tarafından TBMM de gerçekleştirilen çalışmalar anlatıldı. İnce ayrıca  Veli Ağbaba’yı İl Başkanlığı döneminde tanıdığını belirterek “Ağbaba ,o dönemde aktifti, şimdi de çok aktif. Partimize ve Malatya’ya dinamizm kazandırdı. Kendisini takdirle izliyoruz. Milletvekilimiz Veli Ağbaba’nın başlattığı bu uygulama gerçekten takdir edilecek bir uygulama. Genç arkadaşlarımızın geleceklerini şekillendirmeden önce yasama faaliyetlerinin yapıldığı meclisi ziyaret etmeleri  çok güzel bir uygulama. Ben de Yalovalı üniversite öğrencilerine bu çalışmayı uygulayacağım. Siyasetten uzaklaştırılan gençlerimizi siyasete ısıtmak için en güzel çalışmalardan biri olarak değerlendiriyorum” dedi.

“ORTAK NOKTAMIZ MALATYA’YDI”

Ağbaba ise, “ CHP diğer partilerden farklı bir parti. Her düşünceden insan kendisini kendini rahatça ifade edebiliyor. Ben Türkiye’nin en genç il başkanlığını yaptım. 1994 yılında Türkiye’nin en genç belediye meclis grup başkanıydım. 1993’den beri siyasetin içerisindeyim. Üniversitedeyken de siyasetin içindeydim. Siyasi düşüncesi farklı Malatyalı arkadaşlarla bir araya geliyorduk. Ortak noktamız Malatya’ydı. Şimdi de  TBMM Çevre Komisyonu ve  Cezaevleri İzleme ve İnceleme Komisyonu Sözcüsüyüm. Şimdiye kadar yaklaşık 100’e yakın cezaevini ziyaret ettik. Hiç bir düşünceyi diğerinden ayırmadan bu ziyaretleri gerçekleştirdik. Ama öncelikle hasta tutukluları ziyaret ettik. Bunların içinde Hizbullah’tan yatan da vardı, PKK’dan yatan da. DHKP-C li de var. Ziyaretlerimizle ilgili   rapor hazırlayıp kamuoyuna sunduk. Pazartesi günlerini cezaevi ziyaretlerine ayırıyoruz. En son Gebze cezaevinde kadın tutukluları ziyaret ettim. Şimdiye  kadar yapılmamış en kapsamlı cezaevi çalışmasını biz yaptık. Malatya’dan üniversite eğitimi için Ankara’ya gelen genç arkadaşlarımızla daha önce farklı platformlarda bir araya geldik. Bugün de birbirini tanımayan ama Ankara’da eğitim gören Malatyalı genç arkadaşlarımızı  mecliste konuk ederek meclis çalışmaları hakkında bilgiler almalarını ve birbirleriyle tanışmalarını istedik. Gruplar halinde bu çalışmamıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Malatyalı üniversite öğrencileri daha sonra meclis genel  kurulunu gezdiler. Öğrenciler,CHP Milletvekili Veli Ağbaba’ya teşekkürlerini ileterek , kendilerine gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını ifade ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız