SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ortak Noktamız Malatya..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) 2. Olağan Genel Kurulunu İstanbul Merter'deki The Green Park Otel'de gerçekleştirdi. Hikmet Tanrıverdi, seçime katılan tek listeyle yeniden başkanlığa seçildi.

Açılışını dernek genel sekreteri Avukat Mahmut Alikaşifoğlu'nun yaptığı genel kurulda divan başkanlığına CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, katip üyeliklere Ramazan Tozal, Hasan Fırat, Mehmet H. Ünal ile Orhan Belli getirildiler.

Genel kurula Malatya ile ilgili sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri, MASTÖB eski başkanı, eski bakan ve milletvekili Ahmet Karaaslan, Malatya eski milletvekili Ahmet Özal, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, Avcılar eski belediye başkanı Yüksel Çengel de katıldı. Malatya’nın diğer milletvekillerinin telgraf gönderdiği bildirildi.

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) ve aynı zamanda İstanbul Hazır Giyim ve Konfederasyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi genel kurulda konuştu. Malatya ve Malatyalıların daha iyi şartlarda daha iyi imkanlara sahip olmasını amaçladıklarını belirten Tanrıverdi, "Malatya'da çeşitli derneklerimiz mevcut. Amaç tüm bu dernekler arasında kordinasyonu sağlamak ve birlik olmaktır. Ortak noktamız Malatya ve neticede Malatya'yı daha iyi seviyelere ulaştırmak" dedi.

CHP Malatya Milletvekili ve aynı zamanda Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Divan Başkanı olan Ferit Mevlüt Aslanoğlu ise "Biz birlik olarak kimseyi ayırmadık. Biz bir bütünüz. Sivil toplum örgütü olarak destek olmayı, Malatya'ya çok üstün çok başarılı hizmetler vermeyi hedefliyoruz ve vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

MASTÖB'ün kurucu genel başkanı Ahmet Karaaslan, konuşmasına özetle MASTÖB’un kuruluş hikayesini ve Merkezi hükümet ve yerel yönetimler üzerinde var olan sorumluluğunu üyelere anlattı. İstanbul da 700.000 Malatyalının bulundurduğunu bu birliği temsil edecek güzel bir tesisin inşa edilmesini veya bulunmasının güzel olacağını ifade etti. “Ben” duygusunun değil, “biz” duygusunun hakim olması gerektiğini söyledi.

Sonra sözalan Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, Almanya’ya yaptığı yeni gezisini değerlendirerek, Malatya'nın nufusunun gittikçe azaldığını, bu konuda tedbirler alınması, bu anlamda MASTÖB'e fonksiyon biçilmesi, yine vakıflar ve dernekler arasında bir iletişim kardeşlik köprüsü kurulması gerektiğini bildirdi. Daha sonra da hemşerilerimiz arasında dayanışma ve birlikteliğin sağlanmasının önemine değindi.

Milletvekili Aslanoğlu, yeniden söz alarak, Almanya'da bulunan derneklerin yaptıkları olumlu hizmetleri anlatarak onlara genel kurulun onayı ile teşekkür ve üyelik daveti yapılmasına karar verilmesini genel kuruldan talep etti. Bu talep oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.

CHP eski Milletvekili, İl başkanı Yüksel Çengel ise konuşmasında, MASTÖB'e anlaşılır, kuvvetli bir fonksiyon çizilmesini gerektiğini vurguladı. Projelerde “ biz” duygusunun ve kavramının önemini belirterek “MASTÖB’ün değerinin bilinmesi gerektiğini, katılımın fazlalaştırılması için gerekli çabanın sarfedilmesini istedi ve örgütlü çalışmanın yararlarından bahsetti. Malatya ürünlerinin uluslararası piyasalarda ve iç piyasada tanıtılması için MASTÖB’un katkıda bulunması gerektiğini vurguladı. Yine İstanbul'da yerel yönetimlerde görev almak ve siyasete girmek isteyenlerin bir araya toplanıp birlikteliğin sağlanması konusuna değindi.

Genel kurulda konuşan Tavit Köletavitoğlu ise, MASTÖB’ün Türkiye’de bir model olduğunu, diğer illerin de bu modeli örnek alacağına inandığını belirtirken, Ahmet Özal MASTÖB’ün çalışmalarının Malatya ve Malatyalılara çok şeyler kazandıracağını söyledi. Özal, ayrıca 25 Ekim’de yapılacak Anavatan Partisi genel kongresinde genel başkan adayı olduğunu hatırlatarak, “Türkiye’nin ne zaman başı sıkışsa bir Malatyalıya ihtiyacı vardır. İşte o gün, bugündür” diye konuştu. Özal, ayrıca milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’nu da överek, yaptığı çalışmaların herkesçe görüldüğünü ve takdir edildiğini bildirdi.

Alınan kararla, MASTÖB kurucularından Ahmet Karaaslan onursal başkanlığa getirildi.

Daha sonra yapılan seçimlere, Tanrıverdi başkanlığındaki tek liste katıldı.

MASTÖB'ün yönetim ve denetim kurulu şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU (ASIL): Hikmet Tanrıverdi (Genel Başkan), Abuzer Yıldız, Ali Rıza Yıldırım, Burhan Polat, Celal Karahan, Cumali Ünaldı, Erdal Alkan, Gazi Duvarcı, H.Hüseyin Özservet, Hasan Servet Günay, Hidayet Işık, M.Erol Korkut, M.Melih Devecel, Mahmut Alikaşifoğlu, Mehmet Karagözlü, Nimet Karabulut, Osman Cengiz, Paşa Koç, Sadık S.Kayhan, Seyit Doğan, Süleyman Çelik, Şaban Taçyıldız, Şahin Metin, Tavit Köletavitoğlu, Turan Tuna, Turgay Akşahin, Yunus Akdaş, Yüksel Çengel ve Yüksel Demirkaya,

YÖNETİM KURULU (YEDEK): Mehmet Haskul, Celalettin Özyavuz, Bülent Doğan, Erhan Ulukaya, İbrahim Bozkurt, İsmet Kahraman, Ramazan Tanrıverdi, Mahmut Aluç, Sevinç Akköse, Mehmet Çelik, Öner Yıldız, Hasan Arıkbuğa, Mehmet Kahraman ve Zeynel Aslan,

DENETİM KURULU (ASIL): Muharrem Arduç, Mustafa Akboğa, Ergül Altan, Orhan Belli ve Metin Yalçın.

DENETİM KURULU (YEDEK): Nursel Atılmış, Gülağa Akyol, Mehmet Karaman,

DİSİPLİN KURULU (ASIL): A.Kadir Eriş, Muharrem Ercihan Ekşi, Sefa Bingüller, Naci Polat, Mehmet Conger, Nami Korkmaz, Canan Altıntaş, Vaiz Balbal, Ersoy Eren, Karaca Kılıç ve İlhan Deniz.

DİSİPLİN KURURULU (YEDEK): Nuh Kemal Aydoğan, Yusuf Yıldırım, M.Ali Başıbüyük, Muzaffer Akkol ve Kemal Kısacık,

SİCİL KURULU (ASIL): Ceyhun T.Karakuş, Hasan Fırat, Yılmaz Durmuş, Metin Gökduman, Abdullah Savaş, Mehmet Yiğit, Metin Kavuk, Rıfat Türkeri, Serdar Demir, Mehmet Çavuş ve Ramazan Tozal,

SİCİL KURULU (YEDEK): Y.Faik Kayagil, Hamit Bozkurt, Şaban Bozkurt, Kıymet Özbay ve M.Rıza Lüle,

FOTOĞRAFLAR: Dinçer Ergenekonlu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız