SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ortak Paydamız Malatya'dır, Türkiye'dir"

0
Güncellendi - 2017-10-22 04:29:16
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından Muhtarlar Günü dolayısıyla bir program gerçekleştirildi. Programda, Mahallelilik Projesi’nin Türkiye için önemine dikkat çekilerek, muhtarların projeyi sahiplenmesi istendi.

Battalgazi Belediyesi tarafından 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Orduzu Galip Demirel Çınar Park Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa, Malatya Valisi Ali Kaban, Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Zafer Kırçuval, Mustafa Sayın, Nevzat Aslan, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkan Vekili Zeki Bakan, Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Abdulvahap Ortaç, Battalgazi ilçesinin mahalle muhtarları ve Battalgazi Belediyesi birim müdürleri katıldı.

Programın açılışında konuşan Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkan Vekili Zeki Bakan, "Yıllardır özlemle çektiğimiz bu güzel günü gösteren, bize bu güzel günü yaşatan Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum. Gece gündüz demeden halkın hizmetinde olan kıymetli muhtarlarıma selam ve sevgilerimi sunuyorum."dedi.

Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Abdulvahap Ortaç ise, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından Türkiye’de ilk kez dile getirilen ve uygulamaya konulan 'Mahallelilik Projesi’nin önemine dikkat çekerek, “Battalgazi Belediyemizin en son projesi olan Mahallelilik bilinci ve komşuluk projesi Battalgazi Muhtarlar derneği tarafından 2017 yılının projesi seçildi. Bu yüzden sayın başkanımıza bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum."ifadelerini kullandı.

AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder’de, " Muhtarlar gününüz hayırlı olsun. Allah nice güzel günlerde bizleri buluştursun. AK Parti olarak muhtarların işlerinin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bu bağlamda başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere maddi ve manevi anlamda her zaman muhtarlarımızın yanlarında oldular. Muhtarlarımızın maaşlarının iyileştirilmesi AK Parti iktidarlarında olmuştur. Manevi olarak ben 17 yıldır AK Parti'nin içinde yer alıyorum. Külliye’de sayın Cumhurbaşkanımız bizleri ağırlamadı. Ama siz muhtarları sayın Cumhurbaşkanımız belli zaman aralıklarında Külliye’de ağırladı. Yani sizlere değer veriyor. Hepimiz değer veriyoruz. Sizlerin işleri de bizlerin işleri de zor. Yükümüz oldukça ağır. Görevlerimizi aşk ile yaptığımızda yüklerin hafiflediğini göreceğiz. "şeklinde konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, muhtarların demokrasi nehrinin kolları olduğunu belirterek, “Muhtarlar demokrasimizin pınarlarıdır. 1829’da başlayan bu serüven, demokrasinin kurumsallaşmasına en temel olgu olarak ve temayüzü noktasında da, temel taş olarak muhtarlarımızın çalışmaları demokrasimizin en güzel örneklerini sunması neticesinde bugün Türkiyemiz çağdaş hukuk devleti dediğimiz normlar içerisinde dünyada örnek olan yerini almıştır.

Bana en büyük projemi sorduklarında mahalle kavramı ve mahallelik projesi olduğunu söylerim. En büyük projemiz mahalleliktir. Onun için biz Türkiye de ilk mahalle müzelerini açtık. Müze açılışını gerçekleştirmeden Türkiye de Belediyeler Birliğinden ödül aldık. Bugün televizyonlarımızı izlediyseniz TOKİ Mahallelilik kavramı noktasında bundan sonraki tüm yapılaşmaları mahalle standartı ve ölçeği içinde yapacak. Biz bu projemize Türkiyelilik projesidir dedik. Eğer Türkiye de milli birlik ve beraberliğimizi ihdas ve idame edeceksek, bunu yapmalıyız. Mahallelilik bilincini sağlamak zorundayız. Bu konuda muhtarlarımıza büyük görevler düşüyor. Ben özellikle bunu sizlerden hasseten istiyorum. Mahalle toplantıları yapıyoruz. Özellikle Küçük ve Büyük Hüseyinbey, Başharık, Zafer Mahallelerinde Mahallelilik Kavramı üzerine toplantılar yaptık. Muhtarlarımızla biz bir aile gibiyiz. Belediye, hizmet alan, hizmet veren meselelerinde değiliz. Muhtarlarımızın hepsi bizim personelimiz gibidir. Bizde Muhtarlarımızın istediği tüm hizmetleri vermenin mükellefiyetindeyiz.

102 Mahalle muhtarımızla birlik beraberlik içerisinde bir meşale yaktık. Bu meşale Türkiye’yi aydınlatacak bir meşale olacaktır. Bu meşaleyi 2004 yılında yaktık. Şu anda o meşale Türkiye’yi aydınlatmaya başladı. Bugün ana haber bültenlerinde TOKİ’nin almış olduğu karar o meşalenin Türkiye’yi aydınlattığının bir göstergesidir. Bu daha da temayüz edecektir.

Sizlerle biz aynı kulvarda, aynı paydada, memleketimizin muasır medeniyete çıkması noktasında gayret gösteriyoruz. Ortak paydamız Battalgazi’dir. Ortak paydamız Malatya’dır. Ortak paydamız ülkemizdir. Ortak paydamız insanlığın ortak değerleridir. Biz bu değerler üzerinde emin adımlarla ileriye doğru gideceğiz. "dedi.

Yaklaşık 1,5 aydır göreve geldiğini belirten Battalgazi Kaymakamı Abdul Kadir Duran, "Siz değerli muhtarlarımız mahallelerdeki gözümüz, kulağımız, elimiz, ayağımız her şeyimizsiniz. Dolayısıyla bir sıkıntı, bir problem olduğu zaman bu sıkıntı ve probleme en yakın insan olarak sizler çok daha iyi görürsünüz. Bunları da ilçe kaymakamlığımıza ilettiğiniz zaman elimizden geldiği kadar bu sıkıntı ve problemleri çözebileceğimizi düşünüyorum. Bu konuda muhtarlarımızla beraber inşallah kadim bir şehir olan Battalgazi’de güzel bir çalışma dönemi geçireceğimize inanıyorum."diye konuştu.

Son olarak konuşan Malatya Valisi Ali Kaban ise, "Başkanımızın ısrarla üzerinde durduğu Mahallelilik kavramı, Mahalleli olma kavramı. Şerif Mardin Osmanlı’nın iki önemli kavramından bahsediyor. Özellikle İstanbul'da. Bunlardan birisi mahalleli olma kavramıdır. Biz bu mahalleli olma kavramını Cumhuriyete aynen aktardık. Fakat modernliğin özellikle son 30 yıl içerisindeki sadece ülkemizde değil, dünyadaki baskısı karşısında en fazla yıpranan kavramlar, Mahalleli olma kavramı oldu. Mahalleli olmak çok önemli bir kavramdır. Bunun ne demek olduğunu işte bu dönüşümü yaşayan insanlar olarak hepimiz biliyoruz. Bugün geçmişe dönük büyük bir nostalji yaşıyorsak, bu mahalleliğin kaybolmasından dolayıdır. Biraz geç olmakla birlikte başkanımda ifade etti. TOKİ olayın farkına vardı. Bayağıda gecikmiş bir fark ediş bu maalesef. Şimdi onu toparlamaya çalışıyoruz. İşte o mahalleli olma biz onu İngiltere’ye gittiğimizde Mahalleli gözetimi diye bir kavram vardı. Bunu çok önemsiyorlardı. Fakat ilginç olan İngiltere Mahalleli olma kavramını çoktan kaybetmişti. İşte biz şimdi bunu kaybetmeden, çivisi çıkmadan, o çiviyi tam çakıldığı yerde tutmak üzere sizlere büyük görevler düştüğünü biliyorum. Çünkü sizler o mahalleyi tutan insanlarsınız. O mahalleyi ne kadar tutabilirsek bütün göreneğimizle, geleneğimizle belirli bir yaşam biçimini sürdürme fırsatımız olacak. Tekrar gününüzü kutluyorum. "ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Battalgazi ilçesinin tek kadın muhtarı olan Ataköy mahalle Muhtarı Elif Gemici’ye günün anısına hediye verildi.Daha sonra Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Abdulvahap Ortaç tarafından, Mahallelilik ve Komşuluk Projesi için, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a plaket takdim etti.. Yine Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanlığı olarak, Yılın Bürokrat Ödülünü ise, Battalgazi Kaymakamı Abdul Kadir Duran aldı..Yılın Muhtarı ödülü ise, Küçükhüseyinbey Mahalle Muhtarı Bilal Türker'e verildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız