SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ortak Projeye AB Onayı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği, İnönü Üniversitesi ile Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklaşa sundukları iki projenin, Avrupa Birliği (AB) yerel kalkınma girişimleri hibe programında kabul edilmesi dolayısıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, Avrupa Birliği Fonu'ndan yararlanmak için yapılan başvuru sonunda Malatya'dan 37 projenin kabul edildiğini belirtti. Daşöz, "Bu projeler için 6.7 milyon Euro hibe parası ayrıldı. Eş finansmanla birlikte bu projelere 8.6 milyon Euro bütçe belirlendi" dedi.

Avrupa Birliği Fonu'ndan daha fazla yararlanılması için uzmanlaşmak gerektiğini, bu konuda Bölge Kalkınma Ajansları'ndan da yararlanılmasını öneren Vali Daşöz, bu konuda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mücahit Fındıklı ise, Malatya Valiliği, İnönü Üniversitesi ile Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklaşa sundukları, kayısı yetiştirilmesi ve pazarlanması, KOBİ'lerin performansının güçlendirilmesi ve rekabete hazırlanmaları konusunda iki projenin onaylandığını ve bu projeler hakkında bilgi verilmesi için toplandıklarını dile getirdi.

AB'ye Türkiye'nin para aktardığını, bunu karşılığında hibe paraları verildiğine dikkat çeken Fındıklı, "Bu nedenle, bu fondan daha fazla yararlanılmalıdır" diye konuştu.

Protokol konuşmalarından sonra, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sait Kabadayı, İnönü Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Bayram Murat Asma, Proje Koordinatörü Abdullah Duran, Yüksek Ziraat Mühendisi Tarık Pektekin ve Yurdum Çağatay, kayısı yetiştirilmesi ve pazarlanması, KOBİ'lerin performansının güçlendirilmesi ve rekabete hazırlanmaları projeleriyle ilgili bilgi sundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız