SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ortak Talep Seferlerin Artırılması

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:35:07
Ortak Talep Seferlerin Artırılması
A- A+ PAYLAŞ

Türk Hava Yolları'nın (THY) markası olan AnadoluJet tarafından yaz dönemi için İstanbul Sabiha Gökçen ile Malatya Havalimanları arasında başlayan seferlerin ilki  gerçekleştirildi. İstanbul'dan Malatya'ya öğlen saatlerinde düzenlenen ilk sefer  için tören düzenlendi. Piste inen uçak iki itfaiye aracının yaptığı su takı ile karşılandı. Törene; Malatya Valisi Süleyman Kamçı, aynı uçakla Malatya'ya gelen Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Cemal Akın, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkçi, AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Hakan Kahtalı katıldı. Battalgazi Belediyesi'nin Mehter Takımı ile karşılanan yolculara karanfiller verildi. Halk oyunları ekibi de karşılama törenin de yerini aldı. Uçaktan inen yolcular da töreni cep telefonları ile kayda geçirdi. 

Törende,  yapılan konuşmalarda Ankara ve İstanbul'a yapılan seferlerin artırılması ortak görüş haline gelirken, havalimanındaki terminal binasının da yetersiz olduğu ve yenisi için çalışmaların başlatılacağı belirtildi. 

"Sadece Bizimle Olmaz"

Açılış konuşmasını yapan AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan, " Dünya ya ismini duyurmuş kaç tane il var ki? Bunlardan biri Malatya'dır. Malatya ekonomik büyüklük açısından da önemli bir şehir. İnşallah bu seferler Malatya'mızı Anadolu'nun diğer şehirleri ile birbirine bağlar. Malatya'dan Ankara'ya düzenlenen seferlerin artırılması konusunu da yeniden değerlendireceğiz. Ancak bunu tek başına yapmamış mümkün değil. Sizlerin de desteğini bekliyoruz." dedi

"Mevcut Terminal Malatya'ya Yetmiyor"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise konuşmasında; " Malatya'nın dışında da çok sayıda Malatyalı var. Yeni konulan sefer Malatya'ya ulaşımı daha da kolaylaştıracak. Yıllık 100 bine yakın yolcumuz civar illerden uçuyor. Malatya'nın potansiyeli var; dolayısıyla özellikle Ankara olmak üzere ek seferlere ihtiyaç duyuyoruz. Sadece yaz seferlerinde değil, inşallah kalıcı olarak yeni seferler istiyoruz. Şu anki terminal Malatya'ya yetersiz geliyor. Buraya ciddi bir yatırım yapıldı ancak şu an ihtiyaca cevap vermiyor. İki uçağın sefer saatleri aynı zamana denk geldi mi yoğunluğu kaldıramıyor. İnşallah yeni bir terminal binası için çalışmalar başlatacağız." ifadelerini kullandı. 

"Malatya'yı Bayağı İncelemişler"

Milletvekili Cemal Akın konuşmasında; " Ak Parti iktidarı gerek hava yolları, gerekse demir yolları ve kara yollarını geliştirerek Anadolu insanın hizmetine sunmuştur. Ticaret içinde ulaşım çok önemli. Terminal binasını artık Malatya'nın ihtiyacını karşılamıyor. İnşallah bu konuda da gereken yapılacak. AnadoluJet Malatya'nın potansiyelini bayağı incelemiş. Bu çalışmaları devam ediyor; inşallah diğer illerle de olan sefer sayılarını artıracağız. " dedi. 

"Malatya Önemli Bir Konumda"

Malatya'nın önemli bir konumda olduğunu söyleyen Malatya Valisi Süleyman Kamçı ise konuşmasında; " 30 büyük şehir arasında yer alan Malatya, Silahlı Kuvvetlerimizin karada ve havada önemli bir komuta merkezi, İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Tıp Merkeziyle Bilim ve şifa kenti, Dünyaca ünlü kayısısı ve gelişen sanayisi ile Tarım ve Sanayi kenti ünvanlarını hak eden bir ilimizdir. Malatya'da kış tarifesinde günlük 16 sefer düzenlenmektedir. Bu rakam yaz seferlerinde daha da artmaktadır. İstanbul'dan düzenlenen seferler ile hemşehrilerimiz rahat bir yolculuk yaşamaktadırlar. 2014 yılında Malatya Hava Limanından iç ve dış hatlarda olmak üzere 648 Bin yolcu seyahat etmiştir. Bugün ilimizin ulaşımına ve dolayısıyla sosyal ve ekonomik gelişimine katma değer katacak anlamlı bir hizmet için, Türk Hava Yollarının günden güne büyüyen ve parlayan yıldızı Anadolu Jet’in İstanbul Sabiha Gökçen-Malatya Seferinin ilk uçuşu için bir aradayız. Ankara içinde seferlerin artırılmasını temenni ederek, yeni sefer için emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından pasta kesildi. 

Kaynak : Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız