SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ortak Tavır Alınmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:54:21
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba; “Suruç'ta 32 gencecik çocuk,  Ortadoğu'da hakim olmaya çalışan bir barbar anlayış tarafından katledildi. AKP’nin ve MİT’in, Suriye politikasının acı sonucunu görüyoruz. IŞİD'e karşı herkesin ortak  alması gerekiyor. Bu mücadele hep beraber sürdürülebilir."dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfı ve CEM Vakfı Malatya Şubesi’ni ziyaret ederek, dernek yöneticileriyle sohbet etti.  Belediye Meclis Üyeleri Günnur Tabel, Erdal Üstün ve Fadıl Çiçek ile ilk olarak Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfı’nı ziyaret eden Ağbaba’yı Vakıf Genel Başkanı Hasan Meşeli ve yöneticiler karşıladı. Meşeli, ziyarette yaptığı konuşmada, CHP Milletvekili Veli Ağbaba’nın Türkiye’nin sorunlarını mecliste sürekli dile getirdiğini , gösterdiği performansından dolayı tüm Türkiye’nin takdir ettiği bir siyasetçi olduğunu ifade ederek, Ağbaba’ya başarı dileklerini iletti.

ANADOLU ERENLERİNİN ÖNEMİ ORTAYA ÇIKIYOR

Ağbaba, Türkiye'nin yanı başında insanların katledildiğini belirterek, "Kimisi mezhebinden, kimisi etnik kimliğinden, kimisi de inancından dolayı katlediliyor, kesiliyor, katliama uğruyor. Kısa süre önce  Suruç'ta 32 gencecik çocuk,  Ortadoğu'da hakim olmaya çalışan bir barbar anlayış tarafından katledildi. AKP’nin ve MİT’in, Suriye politikasının acı sonucunu görüyoruz.Geldiğimiz bu noktada Anadolu’da ki inançların ne kadar değerli, kıymetli olduğunu bir kez daha anlıyoruz" diye konuştu. Anadolu'da çok farklı değerlerin ve inançların bulunduğunu ifade eden CHP Malatya Milletvekili Veli  Ağbaba, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Anadolu’ya barış tohumlarını eken erenlerimiz var. Mevlana'mız, Hacı Bektaş Velimiz, Yunus Emre'miz, Ahmet Yesevi'miz var. Aslında Ortadoğu'da eksik olan en büyük şey bu inanç ve düşüncelerin orada hakim olmaması. Bugün ülkemizde bütün inançlar barış içerisinde yaşama gayreti gösteriyorsa erenlerimizin katkısı çok. Umarım buradaki var olan düşünceler, inançlar Ortadoğu'ya da etki eder."

TÜRKİYE’NİN FARKI: LAİK,DEMOKRATİK,CUMHURİYET

Teröre karşı toplumun tüm kesimlerinin ortak tavır alması gerektiğini vurgulayan Ağbaba, "IŞİD'e karşı herkesin bir tavır alması gerekiyor. Bu mücadele hep beraber sürdürülebilir. Artık Türkiye’nin içine  kadar girmiş bir örgüt var. Ortadoğu'da akan kanı görünce bir kez daha söylemek istiyorum; Türkiye'nin de farklılığı ortaya çıkıyor. Laik demokratik Cumhuriyetin farklılığı ortaya çıkıyor. Zaman zaman iki ayyaş denilse de, zaman zaman hakaret edilse de, eğer bugün Türkiye Irak gibi, Suriye, Mısır, Libya gibi değilse o iki ayyaşın sayesindedir. Mustafa Kemal Atatürk'ün sayesindedir. Onu da bir kez daha huzurlarınızda anmak istiyorum. Umarım bu akan kan kısa sürede biter. Umarım Türkiye ve Ortadoğu coğrafyasına barış, hoşgörü gelir" değerlendirmesinde bulundu.

TÜM BELEDİYELER CEMEVLERİNİ YASAL İBADETHANE OLARAK TANIMALI

Ağbaba ve beraberindekiler daha sonra CEM Vakfı Malatya Şubesi’ni ziyaret ettiler. CEM Vakfı Malatya Şubesi Başkanı Eşref Doğan’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ; “Veli bey yalnız Malatya’nın değil Türkiye’nin milletvekili. Keşke Mecliste Veli Ağbaba’ların sayısı artsa.Temsil yeteneği olan, Türkiye’nin problemlerini canı gönülden dile getiren bir meclis oluşmuş oldurdu. Dualarımız sizinler. Başarılar diliyorum” dedi.

Ağbaba 231 CHP’li belediyede Cemevlerinin yasal ibadethane olarak kabul edildiğini belirterek, “CEM Vakfı’nın açtığı dava Aralık ayında sonuçlandı. Cemevleri AİHM tarafından yasal ibadethane olarak kabul edildi. Bizim devletimizi de bağlayan bir karar bu. Biz de o karara dayanarak tüm belediyelerimizde cemevlerini yasal ibadethane olarak kabul ettik. Şimdi devletin demeyelim de hükümetin kaymakamları dava açıyorlar. Ama beğenseler de / beğenmeseler de  , kabul etseler de/ etmeseler de, tüm belediyeler bu şekilde bir kararı tanımak zorunda kalacaklar.Zaten,içinde haram olmadan, alın teriyle kıt-kanaat, yoksul insanlardan toplanan paralarla, Türkiye’nin dört bir yanında Cemevleri açılmaya devam ediyor. Umarım bu dönem TBMM’de  de Cemevleri yasal ibadethane olarak kabul edilir.”dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız