SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ortak Tepki!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:17:39
Ortak Tepki!..
A- A+ PAYLAŞ
 
Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi ve Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün kapatılmasına tepki gösteren oda, dernek ve sendikalar ortak basın açıklaması yaptı. 
 
Malatya Ziyarat Odası'nda toplanan Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Aydın, Canlı Hayan Pazarı ve Besiciler Derneği Başkanı Ramazan Kırma, ortak basın açıklaması yaptı.
 
Toplantıda konuşan Bayram Polatbaş, "Malatya'nın ekmeği olan Şeker Fabrikası'nın kapanmaması için her platforma mücadelemizi sürdürdük. Ankara'da şeker toplantısına katıldık. Buradaki toplantıda, milletimizden özür diliyoruz açıklaması yaptılar. Meteoroloji Malatya Bölge Müdürlüğü'ne, Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş illerindeki 15 istasyon bağlı idi. Şimdi, illerde istasyon ve Malatya'da bir de Erhaç Hava Alanı İstasyonu açık tutulup, diğerleri kapatılıp, Malatya, Elazığ'a bağlanmıştır. Bu konuda bütün milletvekillerimizi aradım. Ömer Faruk bey yurt dışında olduğu için ulaşamadım. Şekerde olduğu gibi meteorolojide de gerekli ciddiyeti gösteremediler" dedi. 
 
Polatbaş konuşmasını şöyle tamamladı.; "Eğer Malatya'nın sorunları çözülemeyecekse, yaptığıım muhtarlık görevimden, yaptığım muhtarlar derneği başkan yardımcılığı görevimden ve Ziraat Odası Başkanlığı görevimden ayrılıp, çevrem tarafından onay verilmesi halinde Malatyalıların sesini duyurmak için istifa etmeyi de düşünüyorum. AK Partiliyim ve temsil ettiğim kurumlardan onay alırsam AK Parti'de siyaset yapacağım" ifadelerini kullandı. 
 
Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat ise konuşmasında, "Şeker arazisi 266 milyon TL'ye inşaat firmasına ihaleyle verildi. Arsa rantı için yapılan özelleştirmedir. İktidar milletvekilleri bu konuya ciddiye alamayıp, önerilerimizi değerlendiremediler. Danıştay 13. Dairesi özelleştirmeye onay verildi. Bir üst mahkeme olan idari davalara başvuru yapıldı. Sonucunu bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız