SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ortakları Aday Yaptılar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:43:39
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, seçim çalışmaları kapsamında Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinde düzenlediği mahalle toplantılarında vatandaşlarla, ayrıca il merkezinde esnaf temsilcileriyle buluştu. 

Beraberinde CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tunçer ve CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Banu Sevil ile birlikte ilk olarak Yeşilyurt’un Onbin Konutlar Mahallesi’ne gelen Hakan İnci, burada kalabalık bir topluluğa hitap etti. CHP’li Hakan İnci’nin toplantısına eşi Dilek İnci de katıldı. Mahalle meydanında yapılan toplantıda ilk olarak konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, AKP hükümetini eleştirerek, yerel seçimlerde CHP adaylarına oy istedi. 

“BÜYÜKŞEHRİ YÖNETMEK; BİLGİ, BİRİKİM VE DENEYİM İSTER”

Daha sonra söz alan CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci ise mahalle halkına projelerini anlattı. Büyükşehir belediye başkanlığını kazanacağına inandığını belirten İnci, “Bu işin ehline verilmesi gerekiyor. Büyükşehir olan Malatya’yı yönetmek bilgi, birikim ve deneyim istiyor. Bu özelliklere sahip olan adayın kim olduğunu araştırın, ona göre oyunuzu kullanın” ifadelerini kaydetti. 

Onbin Konutlar Mahallesi’ndeki toplantının ardından Battalgazi ilçe merkezinde düzenlenen toplantıya katılan CHP’li İnci, burada da yoğun bir ilgiyle karşılandı. CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya, CHP Battalgazi İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar ve parti yöneticileriyle ilçeye gelen İnci, Gençler Kıraathanesi’nde vatandaşlarla buluştu. 

“BAŞBAKAN, MALATYA’YI BÜYÜKŞEHİR YAPTIĞINI UNUTTU”

CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya’nın ilçeyle ilgili projelerini anlattığı konuşmasının ardından söz alan Hakan İnci, Malatya’nın sorunlarına ve projelerine değindi. Battalgazi’nin daha önce 17 bin nüfuslu küçük bir ilçe olduğunu belirten İnci, büyükşehir yasasıyla birlikte 350 bin nüfuslu büyük bir ilçeye dönüştüğünü kaydederek, şunları söyledi: “Ama hala Battalgazi’yi eskisi gibi görenler var. Zaten ben başbakanın da Malatya’yı büyükşehir yaptığını unuttuğunu düşünüyorum. Çünkü gösterdiği adaylara bakınca, büyükşehre uygun adaylar olmadığını hepimiz gayet iyi biliyoruz. Ticari ortaklıkları olan kişileri getirdiler, Malatya’yı yönet dediler. Ama buna Malatya halkının çok sert cevap vereceğini de biliyorum. Artık öyle yağma yok. Şimdi ben diyorum ki tüm adaylara bakın. CHP adayı Hakan İnci’ye bakın, AKP adayı Ahmet Çakır’a bakın, diğer adaylara bakın. Adayların yaptıklarına bakın, yapacaklarına bakın. Ona göre kararınızı verin. Bakın mevcut belediye başkanı, büyükşehir adayı Çakır diyor ki 61 tane otobüs aldım. İnsan utanır. Bir büyükşehir adayı, aldığı otobüsü proje diye sunar mı insanlara!”

“BEN YAPTIM OLDU” DÖNEMİ SONA ERECEK

Sivil toplum örgütlerinin görüş ve önerilerine büyük önem verdiklerini ifade eden CHP’li İnci, “Sivil toplum örgütleriyle, mühendis ve mimar odalarıyla hep el ele verip çalışacağız. ‘Ben yaptım oldu’ dönemi sona erecek. Her şeyi tartışacağız, sizlere soracağız. Battalgazi’yle ilgili ben bir karar alacağım zaman, Battalgazi meclis üyelerine, belediye başkanına, muhtarlarına soracağım. Herkesin fikrini alacağım. Bir hata varsa, belediye meclisinden geçmeden önce düzelteceğiz” diye konuştu. 

ESNAF TEMSİLCİLERİYLE TOPLANDI..

Seçim çalışmalarında sivil toplum örgütlerinin görüşlerine büyük önem veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, mimar ve mühendislerin ardından esnaf odalarının temsilcileriyle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. 

Avşar Otel’de düzenlediği kahvaltılı toplantıda odaların temsilcileriyle görüşen CHP’li İnci, uzun süredir sürdürdüğü seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum örgütleriyle görüşmeye özel önem verdiğini belirterek, şunları söyledi: 

“KATILIMCI BİR YÖNETİM SERGİLEYECEĞİZ”

“Davetimize katılan tüm esnaf temsilcilerine teşekkür ediyorum. Burada biz şunu yapmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde eğer kısmet olur da belediye başkanı seçilirsek, daha katılımcı bir yönetim göstereceğimizi, belediye meclisinden birtakım kararlar çıkmadan önce ilgili odaların görüşü alınarak ona göre kararlar alınacağını belirtmek istiyorum. Alınacak kararlarda onları olumsuz etkileyen, bizim göremediğimiz veya çalışmalarımızda eksik kalan bazı noktalar varsa, onların da dikkate alınarak düzeltilmesi yönünde irade ortaya koyacağımızı ifade etmek için bir aradayız.” 

İnci, sivil toplum örgütlerinin görüşlerini almak amacıyla düzenlediği toplantıların bundan sonra da devam edeceğini söyledi. 

Daha sonra söz alan CHP İl Başkanı Enver Kiraz da odaların fikirlerine önem verdiklerini vurgulayarak, “Malatya’yı birlikte yöneteceğiz. Her sivil toplum örgütünün temsil ettiği grupların taleplerini dikkate alıyoruz” dedi. 

BAKIRCILAR ÇARŞISI KARMAKARIŞIK

Toplantıda, daha sonra ise meslek odalarının temsilcileri yaşadıkları sorunları anlatarak, CHP Büyükşehir Adayı Hakan İnci’nin bu konulardaki görüşlerini sordular. Sorular üzerine Bakırcılar Çarşısı’nda yapılan çalışmaların problemleri çözmediğini kaydeden İnci, “Orada demirci esnafından tutun kelle paçacıya kadar karmakarışık bir tablo var. Buraların rehabilite edilmesi şart. Eğer göreve gelirsek burayı mutlaka yeniden düzenleyeceğiz” ifadelerini kaydetti. 

Toplantıda ayrıca, Malatya’da marketlerin gelişigüzel bir şekilde her yere açıldığı ve standartlara uyulmadığı belirtilirken, bu konuda da düzenleme yapılması gerektiği vurgulandı. 

PORGALI TECDE'DE..

Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Hulisi Porgalı da, Tecde Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek, bir kahvehanede onlarla beraber Yeni Malatyaspor’un Aydınspor ile oynadığı maçı televizyondan izledi.

Burada vatandaşlara hitap eden Porgalı, hizmet için yola çıktığını belirterek, 3-5 milletvekiliyle gelmediğini, yalnızca kendilerine güvendiklerini ifade etti. Adayların iyi incelenmesi gerektiğini kaydeden Hulisi Porgalı, “Karar verirken kendi vicdanınıza sorun.” diye konuştu.

“Sandığa mutlaka gidin diyen” Porgalı, bu demokratik hakkın kullanılmasının önemine işaret etti. Hulisi Porgalı, “Kime oy verirseniz verin ama mutlaka sandığa gidin.” çağrısında bulundu. Önümüzdeki seçimlerin yerel seçim olduğunun altını çizen Porgalı, vatandaşlardan, takım tutar gibi parti tutmamalarını, inandıkları adaylara oy vermelerini istedi. 

Öte yandan kendisinin Yeni Malatyaspor’un asbaşkanlığını yaptığını da hatırlatan Porgalı, beraberlikle biten maçla ilgili olarak, Yeni Malatyaspor’dan galibiyet beklediklerini ancak lider Hatayspor’un yenildiği haftada beraberliğin de önemli olduğunu söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız