SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ortalama 5'e Düştü!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:10:34
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Gökhan Günaydın ile aralarında Malatya milletvekili Veli Ağbaba'nın da bulunduğu bir grup milletvekili, Adıyaman'dan sonra Doğanşehir ilçesine geldi. Yol üzerindeki Erkenek Kasabası'nda da ilgiyle karşılanan CHP'liler, buradaki bir kahvehanede vatandaşlarla biraraya geldiler.

Genel başkan yardımcıları Umut Oran ve Gökhan Günaydın, milletvekilleri Özgür Özel, Orhan Düzgün, Aykut Erdoğdu, Muharrem Işık, Nurettin Demir, Veli Ağbaba'dan oluşan CHP'li grup daha sonra Sürgü beldesine geçtiler ve burada halkı selamladıktan sonra Doğanşehir'e hareket ettiler. İlçe belediyesi önünde otobüsün üstüne çağrılan genel başkan yardımcıları ve milletvekilleri vatandaşları selamladılar. Burada Oran ve Günaydın birer konuşma yaptılar. Konuşmalarda, hükümetin açılım ve Suriye politikaları eleştirilirken, belde belediyelerinin kapatılması kararına da tepki gösterildi.

Ekonomik büyüme rakamlarını  gündeme getiren Oran, "Türkiye büyüyor büyüyor diyorlar. Bakın 1946'dan 2002'ye kadar Türkiye'nin büyüme ortalaması 5.5'ti. O zamanlar askeri darbeler, koalisyonlar, ekonomik krizler vardı. Oysa son 10 yıldır darbe yok, tek parti iktidarı var, ekonomi iyi, herşey güllük gülistanlık diyorlar. Ama bakın bunlara rağmen Türkiye'nin büyüme ortalaması yüzde 5. Bunun neresi büyüme? Bu büyüme toplumun hangi kesimine yansıdı? İşsizlik sorununu niye çözmedi."dedi.

Günaydın da, "AKP iktidarı yurttaşı eğitimsiz, bilimsiz bırakarak kendi dünyalıklarını yaratma peşinde. Bu memlekette Vehhabi diktatörlüğü kurmak istiyorlar. Buraya gelirken gördüm. Elma diyarı diyor. Bakınız bu ülkede sadece kayısı değil, tarım ürünlerinin hiç birisi para etmiyor. Bu memlekette 10 yıl evvel 200 bin ton tütün üretiyorduk, bugün 40 bin ton bile üretemiyoruz. 6 Tekel fabrikası İngilize Amerikalı'ya peşkeş çekildi. Elin Amerikalısına tütün satmak serbest, ancak Doğanşehirlinin ürettiği yerli tütünün 1 kilosunu bile satamazsınız, sizi tutuklar, malınıza da el koyarlar. 90 yıllık cumhuriyet tarihinde memleketi samana muhtaç hale getirdi bunlar. Barışımızı kardeşliğimizi tehdit eden AKP, samana muhtaç eden AKP, emeklimizi işçimizi mahçup eden AKP. Biz vatandaşın cebinden AKP'nin elini çıkartmak zorundayız."diye konuştu.

Daha sonra CHP'liler, geldikleri parti otobüsüyle Ankara'ya hareket ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız