SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ortalama Yüzde 30, Bizde 15"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:18:50
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD), Orman İşletme Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen “Minik Ellerden Büyük İşler; Tohumdan Fidana” kampanyasına Polis Amca İlkokulu da dahil edildi. 

Polis Amca İlkokulu’nda düzenlenen tohum dağıtım etkinliğinde konuşan Malatya Orman İşletme Müdürü Ramazan Karaca, 2013 yılında Malatya’da 8 milyon fidan dikmeyi hedeflediklerine işaret ederek, böylece Türkiye ortalamasını yakalamak istediklerini vurguladı. 2012 yılında Malatya Orman İşletme Müdürlüğü olarak Malatya’ya 6 milyon fidan diktiklerini aktaran Karaca, “Müdürlüğümüzün ildeki orman varlığı ilin yüzde 15’ine tekabül etmektedir. Türkiye ortalaması ise yüzde 30 civarındadır. Önümüzdeki yıllarda yıllık orman alanlarımızı çoğaltarak, yüzde 30’luk Türkiye ortalamasına ulaşmış olacağız” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, yeşilliğin medeniyetin göstergesi olduğuna dikkat çekerek, ”Çevremizi bolca ağaçlandırıp, yeşil alan miktarını arttırmak için çaba göstermeliyiz” diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten de, çocuklara küçükken yeşili aşılamanın önemli olduğunu belirterek, “Malatya Belediyesi olarak 2012’de 20 bin civarında bitki dediğimiz ağaç, fidan çalışması yaptık. Orman Bakanlığı’nın büyük desteklerini aldık" dedi.

ÇEKÜD Malatya İl Temsilcisi Dr. Erol Karaaslan ise, son 30 yılda dünya ormanlarının yüzde 30’unun yok olduğuna dikkat çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız