SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ortalamayı 24'e Düşürdük'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Teknik Direktörü Metin Yıldız, Süper Lig'e çıkacak 3 takım arasında en güçlü adaydan biri olduklarını söyledi.

Kulüp binasında bir basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör Metin Yıldız, 11 futbolcunun takımdan ayrıldığını, 10 yeni futbolcu transfer edildiğini belirterek, "Geçen sezon 32-33 olan yaş ortalamasını bu yıl 24'e düşürdük. İyi bir kadro kurduk. İyi takım olma yolunda da çalışmalarımız sürüyor. Şampiyonluk konusunda şimdiden bir şey diyemem, ancak Süper Lig'e çıkacak 3 takım arasında en güçlü adaydan biriyiz. Ancak verilen sözlerin yerine getirilmesi önemlidir. Şampiyonluk, futbolcu, yönetim, taraftar, basın ve teknik heyet ve şehrin topyekün kenetlenmesiyle gelir. Başarı, aşağı çekmek yerine yukarı itmekle sağlanır" ifadelerini kullandı.

Yıldız, özetle şunları söyledi:

"Geçen sezondan aramızdan ayrılan 11 oyuncu var. Bunların yerine kattığımız 10 yeni oyuncumuz var. Tabi ki burada Malatyaspor’un hedefi amacı belli. Bu doğrultuda yaptığımız transferler hem geleceğe yönelik, hem de kısa vadede Malatyaspor’u istediği hedefe vardırabilecek kapasitede oyuncular. Çoğunu tanıyorum, biliyorum. Transferimiz bu doğrultuda devam etti.

Geldiğim gün aynı şeyi söyledim. Hedefi koymak ve konuşmak çok kolay, söylemde. Önemlisi bunu eyleme dönüştürmek. Bu da sadece bizim görevimiz olmamalı. Bütün bu grupların, bu camiayı yazan çizen, alkışlayan, konuşan herkesin bu işin içerisinde olması gerektiğini, aşağı doğru çekmek yerine yukarı itmek gerektiğini ifade ettim. Bugün de aynı şeyleri söylüyorum. Malatyaspor başarıyı sağlayacaksa bunu bizim yapmamız mümkün değil, birlikte yapmamız gerektiğini söyledim, aynı şeyi söylüyorum. Hiçbir zaman teknik adam olarak sihirbaz olduğumu ifade etmedim. Doğruları çok çabuk şekilde harekete geçirmek için gereken her türlü mücadeleyi herkesle yapabileceğimi ifade ettim.

Şu an itibarıyla Malatyaspor iyi bir kadro oluşturduğuna inanıyorum. Kadrodan ziyade, oyuncuyu bireysel olarak değerlendirmekten takım olmak yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Önemli olan takım olmak. Bu yönde çalışıyoruz. İnşallah çok daha iyi duruma getireceğiz. Ama söylediğim gibi, bu sadece benim işim değil. Biz teknik yönüyle alakalı takıma katkı sağlıyoruz. Diğer olaylarda da herkesin bu işin içinde olması gerektiğini dün de ifade ettim, bugün de tekrarlıyorum.

Çalışmalar yaptık. Bu süre içerisinde belki de oyuncu transferlerinde eksiğimiz yok sayısal olarak. Maçlar oynanırken çok ufak olsa da eksiklerimiz olduğunu tespit ettik. Bunun istediğimiz düzeye gelmesi için de ekonomik tarafı var. Oyuncuyu buraya transfer etmek önemli değil, oyuncuya verilen sözlerin yerine gelmesi önemli.

Ben hiçbir zaman hiçbir yerde ben bu takımı şampiyon yaparım, uçururum, kaçırırım demedim. Ama hedefe nasıl varılması gerektiğini çok açık ve net bir şekilde herkesle paylaştım. Herkesin payının olması gerektiğini ifade ettim.

Ben her zaman kendi hayatımda da oyunculuğumda da iddialı oldum. Ama bunu yapabilmek için tek başınıza bunu söylemek çok kolay. Bunu birlikte söylememiz daha büyük güç oluşturur. Önemli olan dün söylediğinizin bugün arkasında durmanız. Ben dün ne söylediysem, yarın da aynı şeyi söylerim.

Malatyaspor şampiyon olur mu sorusuna.. Geldiğim gün ifade ettim. Oyuncusu, teknik adamı, basını, yöneticisi, taraftarı teknik adamı birlikte hareket ettiği sürece işimizin daha da kolay olacağını ifade ettim. Birbirimizi eleştirecek birçok şey yakalayabiliriz. Ben sizin, siz benim açığımızı yakalayabilirsiniz. Bu mantıkla hareket ettiğimiz sürece o zaman başarıdan söz edilemez. Benim anlayışım bu.

Sıkıntı derken şu anda burada sıkıntı vardır anlamında söylemiyorum. Çok samimi olmalıyız. Yani bu sıkıntıları benim ağzımdan ifade etmemi bekliyorsanız bu çok doğru olmaz. Bana sorduğunuz sıkıntıları siz de biliyorsunuz."

Kulübün bütçesine uygun transfer yaptıklarını dile getiren Yıldız, İstanbulspor'dan transfer edilen Mahmut ve Mustafa ile ilgili olarak ise, "Bu iki futbolcuyu ben istedim, ancak geldiklerinde sakatlardı. Ben kamp sonunda bu arkadaşlarla çalışamayacağımızı söyledim. Sakatlıklarının son aşamada düzeldiğini ve beni mahcup etmeyeceklerini söylediler. Eray Er'i ise bir kulüp istiyor. Kendisiyle oturduk, görüştük. Takımdan ayrılmak istiyor. Anlaşırsa gidecek" diye konuştu.

Bu arada Malatyaspor'un Cumartesi günü yapacağı sezon açılış töreninin ardından Malatya Belediyespor'la oynayacağı belirtilen özel maçın oynanmayacağı bildirildi. Kulüp Başkanı Haşim Karadağ'ın, bu konuda ajanslara açıklama yaptığı belirtildi. Sezon açılışı maçının Malatya Belediyespor'la oynanacağı, hem Malatyaspor'un hem de Belediyespor'un aynı anda yöneticiliğini yapan Osman Bayram tarafından birkaç gün önce açıklanmıştı. Maçın oynanmamasına ilişkin tavrın, Malatyaspor'un yönetiminin belediyeden beklediği desteği almamasından kaynaklandığı öne sürülüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız