SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ortalık Bulandırılmak İsteniyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:13:01
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, “Hedefimiz, daha gelişmiş bir Malatya ve daha güçlü bir Türkiye. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.

Aksaç Otel’de kahvaltılı basın toplantısı yaparak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan ve 2013 yılı değerlendirmesi yapan AKP Malatya İl Başkanı Tüfenkçi, AKP iktidarının yaptığı; ulaşımdan sağlığa, eğitimden sosyal hizmetlere kadar birçok hizmetleri anlattı.

Malatya genelinde ise tünellerden, karayoluna, barajlardan yatırımlara kadar birçok hizmete temas eden Tüfenkçi, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

17 Aralık operasyonuna da temas eden Tüfenkçi, “Yolsuzluk sosuyla süslenen 17 Aralık operasyonunda, yargı ile siyasete dizayn verilmek istenmiştir. Sayın Başbakanımız alaşağı edilmek istenmiştir. Ancak millet Başbakanımızı ve istikrarı sahiplenmiştir” şeklinde konuştu.

30 Mart 2014’de yapılacak olan yerel seçimde AK Parti’den ilçe belediye başkan aday adayları için yapılan anketlerin yönlendirme yapıldığı iddialarını da cevaplayan Tüfenkçi, “Ortada bilgi kirliliği ve yanlış iddialar var. Sadece AK Parti Genel Merkezi anket yaptırmıyor, aday adayları ve muhalefet de anket yaptırıyor. Şahısların yaptırdığı anketi zaten Genel Merkezimiz kabul etmez” diyerek, AK Parti’den ilçe belediye başkan adaylarının Başbakan’ın yurt dışı gezisinden dönmesinden sonra yapılacak toplantı ile açıklanmasının beklendiğini ifade etti.

Malatya’nın büyükşehir belediye başkan adayının şu anki Belediye Başkanı Ahmet Çakır olduğunu söyleyen Tüfenkçi, “Ancak, partimizin büyük şehir belediye başkan adayının değiştirebileceğine ilişkin muhalefet tarafından ortalık bulandırılmak isteniyor. Söylentilere ve iddialara kimse kulak vermesin” dedi.

“Büyük şehre en hazır partiyiz” diyen Bülent Tüfenkçi, muhalefetin büyükşehir konusunda yaptığı yaygaradan sonra şimdi de büyük şehir adaylarına oy istediklerini, bunun da samimi olmadıklarını gösterdiklerini dile getirdi. Tüfenkçi, Malatya’nın büyükşehir olmasında hizmetlerin katlanarak artacağını vurguladı.

Saadet Partisi’nden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olarak eski Belediye Başkanı Münir Erkal’ın gösterilmesi ve cemaat oylarının buraya kayacağı şeklindeki iddiaları da değerlendiren Tüfenkçi, “Halkımız AK Parti’nin yaptığı hizmetleri açık açık görüyor. Bu nedenle, bu kardeşlerimizin hizmete oy vereceklerini ümit ediyoruz” diye konuştu.

"EN PARLAK YIL HEDEF ALINDI"

Tüfenkçi, ayrıca şu açıklamaları yaptı:

"Bilindiği gibi 2013 yılında, 90 yıllık Cumhuriyet tarihimizin en parlak, en umut verici yılını yaşarken bu başarılara, milletimizin umuduna, ülkemizin istikbaline ve istiklaline yönelik haziran ayında yapılan Gezi Parkı olayları ile 17 Aralık’ta kurulan komplo, Türkiye’nin bu en parlak, en başarılı yılını doğrudan hedef almıştır. 

Şundan emin olunuz ki Türkiye emin ellerde. Ülkesini, devletini, milletini, bayrağını, tüm dünyadaki mazlumları düşünen bir liderimiz var. Genelde ülkemiz ve yerelde ise Malatya’mızın son 11 yıllık geçmişine baktığımız zaman şuan nerede olduğumuzu ve nasıl bir kalkınmanın yaşandığını fark edeceğiz. Geçmişte milletimizin istediği projeleri ortaya koyamayanlar, şimdi hizmetlerimizi ve projelerimizi eleştiremezler. Bizim ucuz polemiklerle işimiz olmaz. 

2002 yılında IMF’ye bugünün değeri ile 50 Milyar TL borcu olan, yatırım yapamayan Türkiye, 2013 yılında IMF borcunu ödemiş, IMF’nin borç istediği ülke konumuna yükselmiştir. İktidarımız dönemlerinde her alanda büyük değişimler ve gelişmeler yaşanmıştır. Sosyal ve ekonomik alanlarda sürdürülebilir kalkınma sürecinde uluslararası alanda söz sahibi bir Türkiye, tüm mazlum devletlerin sesi olmuştur. Demokratik açılım süreci ile ülkemizin ilerlemesini, kalkınmasını, büyümesini, ulusal ve uluslararası itibarını yükseltmesini, milletimizin refah ve huzurunun artmasını, kardeşliğimizin pekişmesini engelleyen her sorun alanını çözüm yoluna koymayı hedefledik. Uluslararası alanında demokrasi ve barış vurgusu yapan güçlü Türkiye ve onun güçlü lideri Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, dünya ülkelerinin ve dünya milletlerinin rol modeli olmuştur. 

Bizim Ak Parti olarak hedefimiz ekonomiden sağlığa, ulaşımdan eğitim alanlarına kadar daha gelişmiş ve daha modern genelde Türkiye ve özelde ise Malatya oluşturmaktır. Açık konuşuyorum milletle siyaset yapanların başka şeylerle uğraşmaya vakti yoktur. Ulaştırma alanında bakın Malatya’mız için Doğu-Batı hattında en önemli güzergahı olan Karahan Tüneli’nin yapım çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık maliyeti 111 milyon 754 bin TL olan tünelin eksik kalan işlerinin ikmal inşaatı için 14 Haziran 2013 tarihinde ihalesi yapıldı ve ihaleyi 77 milyon 957 bin TL tutarla kazanan HGG İnşaat firması sözleşmeye göre işi Nisan ayında tamamlayacak. Yine Karahan Tüneli gibi Malatya-Darende ayrımı-Gölbaşı 5.Bölge Hudut yolu üzerindeki Erkenek tünelinin de ikmal kısımlarındaki eksik kalan işlerinin yüklenici firma tarafından nisan ayında bitirilmesi bekleniliyor.

Bildiğiniz gibi Malatya’mızın trafiğini rahatlatmak amacını taşıyan 54 kilometre uzunluğundaki Kuzey Çevre Yolu Projesinin 30 kilometresinde arazi toplulaştırması yapılıyor. Bizler köy ziyaretleri kapsamında gittiğimiz Bulgurlu, Hacıhaliloğlu, Hacı Yusuflar, Hanımınçiftliği, Karaköy, Orduzu, Özal, Samanköy, Şahnahan,Yeniköy, Battalgazi, Hatunsuyu, Çayır Köyü ve Kuşdoğan’daki toplulaştırmanın hangi aşamasında olduğunu gördük. Gerçekten yatırım bedeli yüksek Kuzey Çevre Yolu projesinde maliyeti arttıran kamulaştırma yerine arazi toplulaştırması yapılması uygun görülüyor. Şu anda projenin 387 bin 915 hektarında toplulaştırma ihaleleri yapıldı ve 380 milyon liralık kamulaştırma bedeli, 226 milyon liraya düşürüldü. Bizler Malatya’ya Kuzey Çevreyolu’nu kazandırmayı gönülden arzuluyoruz. 

Şimdi gelelim ana muhalefetin eleştirdiği Malatya-Hekimhan-Sivas yoluna. Bu yolumuzun toplam uzunluğu 108 kilometre olup, iki kısım halinde ihalesi yapılmıştır. 1.kısım ihalesini 84 Milyon TL bedelle kazanan Ziver İnşaat,2.kısım ihalesini 158 milyon 807 bin TL ile kazanan Kolin İnşaatın müteahhitleri şantiyeleri kurmuş harıl harıl çalışıyorlar. Ne yazık ki ana muhalefet partisinin Malatya il başkanı buraları göremiyor. 

Bakınız Adıyaman-Yeşilyurt-Malatya Yolu için bir değerlendirme yapayım. Malatya ile Adıyaman arasındaki ulaşım ve trafik sorunlarına çözüm yolunda üretilen ve yaklaşık maliyeti 147 Milyon TL olan ‘Adıyaman-Çelikhan-Yeşilyurt-Malatya’ yolu ham olarak geçen ay trafiğe açıldı. Bu yolumuzun 2014 yılı içerisinde asfaltlama işi bitirilmiş olacak.

Yine ana muhalefet partisinin temsilcileri hükümetimizi ‘Çiftçilerle barışık değil, hep kavgalı olmuştur.’ sözleriyle eleştirmiş. Malatya üreticisiyle biz her zaman barışık ve dost olduk. Sorunlarını dinledik ve çözüm sunduk. Malatya’da muhalefet tarım ve hayvancılık alanında ilimize 2013 yılında 200 Milyon TL değerinde yatırımın olduğunu göremeyecek kadar kör. Sadece kör mü?. Bakınız Malatya’mızda 2013 yılında Tarımsal Yayım ve Danışmanlık hizmeti sunulan toplam 2 bin 403 çiftçi için 1 milyon 441 bin TL destekleme ödemesi yapılmış olup, 810 makine ve ekipmana 3 milyon 554 bin TL hibe edilmiştir. Yine ilimizde 2013 yılı içerisinde Tarımsal Kredi kullanımının tutarı 52 Milyon TL’dir. 2013 yılı içerisinde TARSİM kapsamında üreticilerimizden 10 milyon TL prim toplanmış olup,bu üreticilerimize karşılığında 32 milyon TL destekte bulunulmuştur. İnşallah bu yıl üreticilerimize daha çok destekte bulunacağız. 

Her zaman ifade ettiğim gibi AK Parti bir slogan partisi değil, bir hizmet partisidir. Bazıları sloganlar attılar, milleti yıllar yılı oyaladılar ama AK Parti, ter dökerek, çalışarak bu millete hizmetleri birer birer ulaştırdı. Türkiye 11 yıl öncesinde bütçesinin yüzde 50'sini faize ayırıyordu. Toplanan vergilerin yüzde 86'sı da faize aktarılıyordu. Arkadaşlar siz de o dönemleri çok iyi biliyorsunuz ki vergi gelirlerimiz faize aktarılıyordu. Bugün, sağlanan bu güven ortamında ne oldu? Yavaş yavaş faizler düştü. Eskiden faize giden bu paralar şimdi yollara, üniversitelere, hastanelere, işçilere, üreticilere ve yoksullara gidiyor.

Bakınız Malatya’mızda inşaat işi yapımı biten hizmetlerden bir tanesi Sayın Başbakanımızın açılışını yaptığı Boztepe Recai Kutan Barajı. Bu barajımızın sulama kanal inşaatının yapım ihalesi 31 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştirildi. İhaleyi 126 milyon 224 bin TL tutarla Ahmet Aydeniz inşaat firması kazandı. İhaleyi kazanan firma ile 13 Aralık tarihinde DSİ sözleşme imzaladı ve 26 Aralık tarihinde müteahhide yer teslimi yapılarak işe başlandı. İnşallah tesisin sulama hattı da önümüzdeki yıl bitirilecek ve bölgede 120 bin dönüm arazi suya kavuşacak. Hakeza Kapıkaya Turgut Özal Barajımız ile birlikte de Kale Ovası’nda 40 bin dekar arazi sulanmış olacak.

Gelelim şimdi eğitime. İktidarımız döneminde eğitim bütçesi her dönem 1 numara oldu. Malatya’nın sahip olduğu toplam dersliğin yüzde 40’ını iktidarımızın 11 yılında halkımıza kazandırdık. Bütün okullarımıza hızlı internet bağlantısı sağladık. Eğitim sistemimizi tepeden tırnağa bilişim teknolojisinin ürünleri ile donattık ve donatmaya devam edeceğiz. “Haydi Kızlar Okula” kampanyası ile 350 bini aşkın kız çocuğu eğitime başlamıştır. “Eğitime Yüzde 100 Destek” kampanyası ile hayırseverlerden yeni derslikler, okullar, onarımlar, arsalar, bilgisayarlar bağış olarak kazanılmıştır. YÖK ve üniversite bütçeleri yüzde 252 artırılmıştır. 2003’den itibaren ilköğretimde, 2006’dan itibaren de ortaöğretimde olmak üzere Türkiye’de ilk defa ders kitapları ücretsiz olarak okulların açıldığı ilk gün öğrencilerimize sunulmaktadır. Yine asrın eğitim projelerinden biri olarak geliştirilen FATİH projesi ile tüm dünyaya örnek olacak şekilde en gelişmiş bilişim teknolojisi çocuklarımızın eğitiminde kullanılmaktadır. 2014 yılında Malatya’mızda gerek Otistik Çocuklar Eğitim Merkezimiz gerekse de Tarım Meslek Lisesi, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve daha birçok okulumuz inşallah faaliyete geçecektir. Biz Ak Parti kadroları olarak Türkiye'nin daha müreffeh ve güçlü bir ülke haline gelmesi için üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.

Malatya’da gerek ana muhalefet gerekse de yavru muhalefet şunu bilmiyor, yol medeniyettir medeniyet. Yolu olmayanın, suyu olmayanın, medeniyeti konuşması mümkün mü?. Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğimize bağlı şantiyelerde çalışan kardeşlerimiz 2013 yılında Malatya merkez ve ilçelerde toplam 130 kilometre birinci kat asfalt, 205 kilometre ikinci kat asfalt, 776 kilometre stabilize çalışması yaptılar. Geçtiğimiz günlerde ise yine Özel İdaremize son 2,5 ayda kullanması için 5 milyon TL ek ödenek aktarıldı. 

Ak Partimiz, sağlık hizmetlerinin yerine getirilmesini sosyal devlet anlayışının vazgeçilmez unsurları arasında görür. İlimiz genelinde sağlık sektörüne ait yatırımlara 2013 yılı içerisinde 17 proje için yaklaşık 20 Milyon TL harcama yapılmıştır ve geçtiğimiz yıl 640 yataklı Malatya Bölge hastanemiz ve Arapgir’deki 25 yataklı devlet hastanemiz faaliyete geçmiştir. Pütürge, Akçadağ, Doğanşehir ve Hekimhan ilçelerimizdeki yeni devlet hastanelerinin inşaatları da devam ediyor. Karaciğer naklinde dünya ikincisi ve Avrupa birincisi olan İnönü Üniversitemiz, şimdi de Karaciğer Nakli Hastanesi kuruyor. 160 yataklı 13 ameliyathanesi olacak hastanemiz bu yıl tamamlanmış olacak. 

Malatya’mızdaki gençlik, şehrimizin sadece zenginliği değil, aynı zamanda dinamizminin ve değişim potansiyelinin de kaynağıdır. Bakınız İnönü Üniversitemizin karşısındaki alanda 25 bin seyirci kapasiteli inşaa edilen bir stadyumumuz var. 1 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılması için çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız