SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Ortam YÖK'ün Ele Alınmasına Uygun Değil''

A- A+ PAYLAŞ

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) eski başkanı Prof.Dr. Kemal Gürüz, Malatya'da verdiği konferansda, hükümetten YÖK'e, etnik kökenden Orhan Pamuk davasına kadar birçok konuya değindi.

Kanal D'de Çarşamba gecesi naklen yayınlanan, Gazeteci Abbas Güçlü yönetimindeki "Genç Bakış" programına, İstanbul Üniversitesi eski rektörü Prof.Dr. Kemal Alemdaroğlu ile birlikte konuk olan Prof.Dr. Gürüz, ertesi gün de üniversitede bir konferans verdi. İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde, "Dünyada ve Türkiye'de Yüksek Öğretim" konulu konferans veren YÖK eski başkanı Prof.Dr. Kemal Gürüz, öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı.

Konferansında, "Şu anki siyasi ortam, YÖK'ün düzenlenmesinde ve sağlıklı bir şekilde ele alınmasına uygun değildir. Demokratik hükümet gelmeden, mecliste cumhuriyetin temel ilkelerine inanmayan bir durum oldukça, yüksek öğretimin virgülüne dahi dokunulmasına taraftar değilim. Eğer bir dokunmaya başlarlarsa, çok tehlikeli yerlere gider. Ortalık gereksiz yere karışır" iddiasında bulunan Gürüz, Türkiye'nin Avrupa Birliği süreciyle ilgili de şunları söyledi:

"Türkiye'nin kapalı kıyafetle batıda yeri yok. Herkes bunu iyi anlasın. Küresel dünyada bizim yerimiz Avrupa'dır. Nato ittifakıdır. Bunlar bizim müttefiklerimiz. Suriye ve İran'la bizim işimiz yok. Herkes bunu iyi anlayacak. Değişeceğiz. Bu kılık kıyafetle giremezsiniz Avrupa'ya, almazlar. Almamakta da haklıdırlar. "

Orhan Pamuk davasına da değinen Kemal Gürüz, "Orhan Pamuk'la fikirlerimiz uymaz. Taban tabana zıtız. Ömrüm o kafadaki insanlarla mücadelerle geçti. Fatura da ödedim. Ama, Orhan Pamuk'u kimsenin tartaklamaya hakkı yok. Haklıyken, haksız duruma düşmenin manası yok. Pankart tut, ben seni tavsip etmiyorum de. Ama yumurta atma."dedi.

Evinde herkesin istediği dili konuşabileceğini, ancak Kürtçe'nin üniversitelerin kapısından giremeyeceğini ifade eden Gürüz, "Türk milletiyiz ve bununla şükür edelim. Ancak akşam yatıp, sabah kalkıp Türk kimliğiyle uğraşmayalım. Türküz, tek millet, tek bayrağız."şeklinde konuştu.

FOTOĞRAF: Kanal D'de yayınlanan "Genç Bakış" programına katılan YÖK eski başkanı Prof.Dr. Gürüz (sağ başta), İstanbul Üniversitesi eski rektörü Prof.Alemdaroğlu (sağdan 2.), program sunucusu Güçlü (sol başta) ve İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu (soldan 2.)..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız