SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ortama Uymayanı Çalıştırmayın'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da okul öncesi eğitimde görev yapan öğretmenlere seminer verildi.

Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen seminer öncesinde konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Okul öncesi eğitim ilimizde çağ nüfusu içerisinde 3-4 yıl önce yüzde 7-8'lerde iken, bugün yüzde 42'lere ulaştırmış bulunuyoruz. Ancak bunu da yeterli bulmuyoruz. 2009-2010 eğitim öğretim yılında hedefimiz ilimiz genelinde yüzde 60'ı yakalamaktır" diyerek, 2008-2009 eğitim öğretim yılı itibarıyla Türkiye'de okul öncesi eğitim ortalamasının yüzde 33 olduğunu kaydetti.

Özel ve resmi anaokulunun 37 olduğunu hatırlatan Bulut, yeni eğitim öğretim yılı sonu itibarıyla bu rakamın 45'e çıkacağını aktardı. Malatya'da 24 bin 200 civarında okul öncesinde eğitime devam etmesi gereken çağ nüfusu olduğunu, bunların ancak 10 bin 200'ünü okullu yaptıklarına dile getiren Bulut, "Öğretmenler aile aile görüşerek, alan taraması yaparak okul öncesi eğitim yüzdesini daha yukarılara çıkarmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

"Şunu da özellikle vurgulamak istiyorum. Bağımsız anaokullarında daha çok veliler tam günde çocuklarını orda tutmaya çalışıyorlar. Öğretmenler tam güne sıcak bakmamalı. Bizim anaokullarımız ana babalarının çocuklarını, orada kreş gibi yatılı kalacakları bakımlarını yapacağımız okullar değil. Bu anlayışın kalkması lazım. İkili öğretimde yoğunlaşmamız gerekiyor" diyen Bulut, bakıcı anne ve abla denilen görevlilerin de titizlikle seçilmesi gerektiğini vurgulayıp, "Birilerine 3-5 kuruş para yardımında bulunacağız diye okul ortamına uymayan kişilerle çalışmayın" ifadelerini kullandı.

Yayın evlerinin organizesi ile merkez okullarda görev yapan okul öncesi eğitim öğretmenlerine yönelik Prof. Dr Ayla Oktay ile Yrd.Doç Oktay Aydın tarafından verilen sınıf yönetimi ve çocuğun kapasitesini geliştirme teknikleri konulu seminer ilgi gördü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız